ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύπρος: Εγκρίθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2018

Κύπρος: Εγκρίθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2018

Με τις ψήφους των βουλευτών του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) και του Κινήματος «Αλληλεγγύη», η ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2018. Θα πρέπει αν σημειωθεί ότι το κυβερνών κόμμα ΔΗΣΥ δεν διαθέτει πλειοψηφία στη Βουλή. Ωστόσο παραδοσιακά το ΔΗΚΟ υπερψηφίζει τον προϋπολογισμό.

Ο προϋπολογισμός προνοεί έσοδα €7,7 δισ. και συνολικές δαπάνες €7,53 δισ. Το δημοσιονομικό πλεόνασμα ανέρχεται στα €177 εκατομμύρια, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα (εξαιρουμένων των δαπανών εξυπηρέτησης του χρέους) εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα €733,6 εκατ.

Υπέρ τάχθηκαν 30 βουλευτές και κατά 26.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η «Συμμαχία Πολιτών», η ΕΔΕΚ, το ΕΛΑΜ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Μυλωνάς υπερψήφισαν τα κονδύλια για την Άμυνα, και το Γενικό Σύστημα Υγείας. Ο κ. Μυλωνάς υπερψήφισε επίσης τα κονδύλια για τους εγκλωβισμένους και τις παροχές προς τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Το ΑΚΕΛ και το Κίνημα Οικολόγων καταψήφισαν τον προϋπολογισμό στο σύνολο του, δηλώνοντας ότι η ψήφος τους είναι καθαρά πολιτική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.