ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

M. Ακιντζί: «Οι διαπραγματεύσεις ανοικτού τέλους για το κυπριακό τέλειωσαν»

M. Ακιντζί: «Οι διαπραγματεύσεις ανοικτού τέλους για το κυπριακό τέλειωσαν»

Ομιλία σε πανεπιστήμιο της εγγύς Ανατολής έδωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, με τίτλο «Μετά τα τελευταία δύο χρόνια, το τελευταίο στάδιο στο Κυπριακό».

«Οι διαπραγματεύσεις ανοικτού τέλους τέλειωσαν. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να αποτελέσω μέρος μιας τέτοιας διαδικασίας» είπε αρχικά ο Ακιντζί και στη συνέχεια πρόσθεσε: «στείλαμε τα απαραίτητα μηνύματα. Χρειάζεται μια νέα προσέγγιση με την αντίληψη ενός πακέτου, σε ένα πλαίσιο χρονοδιαγράμματος».

Σύμφωνα με προσωπική του εκτίμηση, το Κυπριακό θα επανέλθει στην πρώτη γραμμή μετά τον Φεβρουαριο του 2018 οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογικές διαδικασίες.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι μετά την εκλογή του, τα τελευταία δύο χρόνια, συνεργάστηκε με τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα και την Τουρκία και συνεργάστηκε με δύο ΓΓ του ΟΗΕ, τον Μπαν Κι μουν και τον Αντόνιο Γκουτέρες. Επανέλαβε ότι για πρώτη φορά έγινε πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό, λέγοντας πως παρά το ότι δέχθηκε πολλές επικρίσεις για την κατάθεση του χάρτη, εάν δεν γινόταν αυτό δεν θα πραγματοποιείτο η πενταμερής. Και το έκανε αυτό παρά τις επικρίσεις επειδή ο ίδιος πιστεύει στη λύση και στο ότι όλες οι πλευρές έχουν να χάσουν πολλά από μια μη λύση, είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επανέλαβε επίσης τη θέση του ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία με τους Τουρκοκυπρίους και σημείωσε ότι η θέση μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις δεν θα γίνει αποδεκτή από καμιά ηγεσία των Τ/κ, την πλειοψηφία της τ/κ κοινότητας ή οποιαδήποτε Κυβέρνηση της Τουρκικής Δημοκρατίας. «Δεν είναι εφικτή μια συμφωνία που θα διακόψει όλους τους δεσμούς της Τουρκίας στην Κύπρο, ούτε και είναι ρεαλιστικό ή σωστό κάτι τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.