ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Κύπρος περιμένει την Ελλάδα για τον καθορισμό της ΑΟΖ προς τα δυτικά

Η Κύπρος περιμένει την Ελλάδα για τον καθορισμό της ΑΟΖ προς τα δυτικά

Η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης στα δυτικά της Κύπρου αναμένεται να γίνει κατόπιν παρατηρήσεων από την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κυπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης ερωτώμενος κάτω από ποιες προϋποθέσεις η Κύπρος θα οριοθετήσει την ΑΟΖ προς τα δυτικά απάντησε πως «έχει ήδη λεχθεί ό,τι ήταν να λεχθεί, επομένως δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Περιμένουμε τις παρατηρήσεις και της Ελλάδος διότι εφάπτονται οι ζώνες, οι οποίες διαχωρίζουν τις δύο Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες. Εκείνο θα το αποφασίσουμε εν καιρώ».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το Καστελόριζο σε σχέση με διεκδικήσεις της Τουρκίας και ερωτηθείς αν γι’ αυτό καθυστερεί η Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι «δεν είναι θέμα οριοθέτησης της διαχωριστικής γραμμής μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, είναι μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος. Επομένως, αυτό είναι εντελώς ξένο θέμα προς όσα συζητούμε για τις συντεταγμένες της κυπριακής ΑΟΖ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς αν τον ανησυχούν δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας ότι μετά τις «εκλογές» στα κατεχόμενα θα καθοριστεί η γραμμή που θα ακολουθήσουν, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «θα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς και ανάλογα θα αντιδράσουμε και θα δράσουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.