Kύπρος: Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι συνδέσεις τηλεφώνου και διαδικτύου από βλάβη σε υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών

Kύπρος: Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι συνδέσεις τηλεφώνου και διαδικτύου από βλάβη σε υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι τηλεφωνικές συνδέσεις και οι συνδέσεις διαδικτύου στην Κύπρο από βλάβη που προκλήθηκε σε υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών στα χωρικά ύδατα της Μεγαλονήσου. Η βλάβη σχετίζεται με αποκοπή καλωδίων από πλοίο.

Η Κυπριακή κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, Cyta σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι από τη βλάβη δεν επηρεάζονται οι λιανικοί πελάτες της γιατί ενεργοποίησε εναλλακτικές δρομολογήσεις της κίνησης μέσω άλλων υποθαλάσσιων καλωδίων. Για τους επιχειρηματικούς και χονδρικούς της πελάτες γίνεται προσπάθεια για εξεύρεση εναλλακτικών δρομολογήσεων και λύσεων για την αποκατάσταση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ιδιωτική εταιρεία Cablenet ενημέρωσε τους συνδρομητές της ότι είχαν αποκοπεί ταυτόχρονα τα δύο κύρια υποθαλάσσια καλώδια που συνδέουν την Κύπρο με το εξωτερικό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η διαθέσιμη διεθνής χωρητικότητα της Cablenet, κάτι που επηρεάζει την απόδοση των συνδέσεων διαδικτύου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.