ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Τουρκία με NAVTEX επιχειρεί να σταματήσει τις έρευνες της Exxon Mobil στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ!

Η Τουρκία με NAVTEX επιχειρεί να σταματήσει τις έρευνες της Exxon Mobil στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ!

Για πρώτη φορά η Τουρκία επιχειρεί να κοντράρει και τις ίδιες τις ΗΠΑ εκδίδοντας NAVTEX προσπαθώντας να μπλοκάρει και τον κολοσσό EXXON που στέλνει πλοία στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Η Τουρκία αφού κατάφερε να διώξει από την Κυπριακή ΑΟΖ το τρυπάνι της Eni, τώρα επιχειρεί να κάνει το ίδιο και με τους Αμερικανούς

Ως «παράνομη δραστηριότητα» χαρακτηρίζει η Τουρκία τις έρευνες στις οποίες προχωρά τις επόμενες μέρες η ExxonMobil στο τεμάχιο 10, στην προσπάθειά της να αμφισβητήσει τη διεθνώς αναγνωρισμένη ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και ταυτόχρονα την περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας για έκδοση όλων των μορφών Navtex στην περιοχή.

Φανερά ενοχλημένη από το γεγονός ότι η Γερμανία αναγνωρίζει πλήρως την αρμοδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης για έκδοση Navtex στην περιοχή, εξέδωσε στις 10.00 πριν το μεσημέρι χθες τρεις παράνομες «Navtex» με τη μορφή «αντι-Navtex» σε σχέση με δύο από τις Navtex που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία το τελευταίο 48ωρο.

Αυτή για περιβαλλοντικές έρευνες στο τεμάχιο 10 και αυτή για τις επιστημονικές έρευνες από το γερμανικό MARIA S. MERIAN.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στρέφονται κατά των Navtex 109/18 που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία για περιβαλλοντικές έρευνες στο τεμάχιο 10, όπου αναφέρεται ότι «εκδόθηκε από αναρμόδια Αρχή», όπως και κατά της Navtex 110/18, που εκδόθηκε μετά από αίτηση του διαχειριστών του γερμανικής κρατικής ιδιοκτησίας του ακαδημαϊκού ωκεανογραφικού πλοίου MARIA S. MERIAN για επιστημονικές έρευνες, στην περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.