ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εφτασε στην Κύπρο το ερευνητικό σκάφος για περιβαλλοντικές έρευνες της ExxonMobil

Εφτασε στην Κύπρο το ερευνητικό σκάφος για περιβαλλοντικές έρευνες της ExxonMobil

Το Ocean Investigator, ένα από τα δύο ερευνητικά υποστηρικτικά σκάφη της ExxonMobil που θα διενεργήσουν περιβαλλοντικές έρευνες στο τεμάχιο «10» της κυπριακής ΑΟΖ, αναμένεται σήμερα στο λιμάνι της Λεμεσού.

Την άφιξη του σκάφους επιβεβαίωσε στο ΡΙΚ ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος ανέφερε ότι οι έρευνες αρχίζουν τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες με τη χρήση υποβρύχιων ρομπότ.

Παράλληλα, αυξάνεται το ενδιαφέρον για το κυπριακό φυσικό αέριο.

Όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, η βρετανική Shell επιδιώκει συμφωνία αγοράς για τα επόμενα δέκα χρόνια, κυπριακού και ισραηλινού φυσικού αερίου δέκα δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, από τα κοιτάσματα «Αφροδίτη» και «Λεβιάθαν» προς 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του έτους.

Το δημοσίευμα επιβεβαίωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, ο οποίος χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, ανέφερε ότι η Κύπρος βρίσκεται πολύ κοντά στη σύναψη σχετικών συμφωνιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.