Κύπρος: «Δεν συνδέεται η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΦΕΞ με την ExxonMobil»

Κύπρος: «Δεν συνδέεται η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΦΕΞ με την ExxonMobil»

Η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμοδίου για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Γουές Μίτσελ θεωρείται στην Λευκωσία εξόχως σημαντική.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι είναι κατανοητό ότι η επίσκεψη αυτή -όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και σε άλλες χώρες οι οποίες εμπίπτουν στην αρμοδιότητα που έχει στο πλαίσιο της αμερικανικής κυβέρνησης – είναι ακόμα μια ευκαιρία για να συζητήσουμε τόσο για διμερή θέματα, τα οποία υπάρχουν, όσο και γενικότερα, μιλώντας για τις ΗΠΑ, για την προσπάθεια που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτως ώστε να επανέλθουμε σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, εφόσον βέβαια προηγουμένως αρθούν όλα αυτά τα γεγονότα που δεν λειτουργούν θετικά. Δηλαδή, οι συγκεκριμένες ενέργειες από πλευράς Τουρκίας.

Ο κ. Προδρόμου δεν θέλησε να διασυνδέσει την επίσκεψη του κ. Μίτσελ με τις έρευνες της ExxonMobil λέγοντας ότι αυτή σχετίζεται με το γεγονός ότι μόλις έχει αναλάβει αυτό το χαρτοφυλάκιο.

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως «το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί κανονικά. Οι ανάδοχες εταιρείες, η ExxonMobil μαζί με την Qatar Petroleum, έχουν προγραμματίσει τις έρευνες τους, έχουν και την αρμοδιότητα και συμβατικές υποχρεώσεις απέναντι στη Κυπριακή Δημοκρατία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προωθείται κανονικά αυτό το πρόγραμμα, οι εταιρείες κάνουν τους δικούς τους σχεδιασμούς σε συνεννόηση πάντα με την Κυπριακή Δημοκρατία και λαμβάνοντας υπόψη και ανακοινώσεις που έχει κάνει η ExxonMobil δεν χρειάζεται οτιδήποτε περαιτέρω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.