Αναστασιάδης για φυσικό αέριο: Εναπόκειται στις ΗΠΑ να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους

Αναστασιάδης για φυσικό αέριο: Εναπόκειται στις ΗΠΑ να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους

Για το Κυπριακό και τα ενεργειακά μίλησε στο Al Jazeera ο πρόεδρος Αναστασιάδης, δηλώνοντας για ακόμη μία φορά, έτοιμος να επανέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

Ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε πως «κάθε φορά που δεν βρίσκεται λύση ο κόσμος απογοητεύεται και η έλλειψη εμπιστοσύνης αυξάνεται».

Όσον αφορά τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και το ζήτημα συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως «εδώ και τέσσερα χρόνια γίνονται συνομιλίες για επίτευξη λύσης και το θέμα των υδρογονανθράκων δεν βρέθηκε ποτέ στο τραπέζι, διότι έχει συμφωνηθεί». Οι φυσικοί πόροι ανήκουν στο κράτος και όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου, είτε πρόκειται για Ελληνοκυπρίους, είτε για Τουρκοκυπρίους , πρόσθεσε .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στις έρευνες, που θα αρχίσουν από την ExxonMobil. «Ελπίζω η Τουρκία να απόσχει από οποιαδήποτε εχθρική πράξη», δήλωσε . Σε ερώτηση, εάν ζήτησε από τις ΗΠΑ την οποιαδήποτε στρατιωτική υποστήριξη για εξασφάλιση των ερευνών, είπε πως δεν επιθυμεί να εμπλακεί στρατός, αλλά εναπόκειται στις ΗΠΑ να προστατεύσουν τα δικά τους συμφέροντα. «Εμείς κάναμε ότι έπρεπε για να πετύχει το ενεργειακό μας πρόγραμμα», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.