ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κύπρος: Τι ισχυρίζεται ο ιερέας πατριός της 29χρονης που αυτοκτόνησε – Κατηγορείται ότι την βίαζε από 4 ετών! (βίντεο)

Κύπρος: Τι ισχυρίζεται ο ιερέας πατριός της 29χρονης που αυτοκτόνησε – Κατηγορείται ότι την βίαζε από 4 ετών! (βίντεο)

Σάλος έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Κύπρου η είδηση ότι η 29χρονη Έλενα Φραντζή έβαλε τέλος στην ζώη της καθώς ο ιερέας πατριός της την βίαζε από τα τέσσερά της χρόνια.

Η κοπέλα βρέθηκε νεκρή πριν λίγες μέρες στο σπίτι της και σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ο θάνατος της χαρακτηρίστηκε «αιφνίδιος».

Από τα τέσσερα της Έλενα Φραντζή είχε δοθεί από τις κρατικές υπηρεσίες σε ανάδοχη οικογένεια για να απομακρυνθεί από τη μητέρα της η οποία ήταν χρήστης ναρκωτικών.

Μια μητέρα που μπροστά στα μάτια της είχε δει τον πατέρα της να δολοφονεί τη μητέρα της.

Τι έγινε με τον ιερέα θετό πατέρα της – Η συγκλονιστική ιστορία της

Ο ιερέας κακοποιούσε σεξουαλικά το κορίτσι από τεσσάρων ετών, με συνεργό την πρεσβυτέρα σύζυγό του.

Η άτυχη κοπέλα στα δέκα της κατήγγειλε την κακοποίησή της στις αρμόδιες κυπριακές υπηρεσίες αλλά κανείς δεν την πίστεψε.

Στα δεκαοκτώ της με νέα καταγγελία της έφερε αντιμέτωπο τον θετό της πατέρα με τα δικαστήρια.

Το δικαστήριο έστειλε τον ιερέα για δύο χρόνια στη φυλακή. Το 2015 ο ιερέας αποφυλακίστηκε και μάλιστα επέστρεψε και στα καθήκοντά του. Αυτό φαίνεται ότι ήταν το τελειωτικό χτύπημα για την Έλενα.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας, παραχώρησε δωρεάν σπίτι στον ιερέα δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο.

Στη συνέχεια της ζωής της η κοπέλα ξεκίνησε να σπουδάζει κοινωνική λειτουργός ώστε μέσα από τη δική της εμπειρία να βοηθήσει και άλλα παιδιά με παρόμοιο πρόβλημα.

Έπειτα από την αποφυλάκιση του θετού της πατέρα και την επιστροφή του στα ιερατικά καθήκοντα εγκατέλειψε τις σπουδές της και απομονώθηκε, αντιμετωπίζοντας σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία τελικώς την οδήγησαν στον θάνατο.

Η Ιερά Σύνοδος απάλλαξε τον ιερέα

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας και άλλα πέντε μέλη της Ιεράς Συνόδου συνέτειναν στην απαλλαγή του ιερέα, ο οποίος καταδικάστηκε για άσεμνη επίθεση εναντίον ανήλικης τεσσάρων ετών, της θετής του κόρης.

Η κυπριακή εφημερίδα ρίχνει φως στο τι διαδραματίστηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες της Ιεράς Συνόδου και τα οποία γεννούν ερωτηματικά αφήνοντας παράλληλα ιεράρχες εκτεθειμένους.

Από την ανάγνωση των πρακτικών της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου, ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2015, στον αναγνώστη δημιουργείται η εντύπωση πως παίχτηκε ένα παιγνίδι για να προκύψει το αποτέλεσμα της απαλλαγής του κατηγορούμενου, τότε, ιερέα. Προφανώς κάποιοι θεωρούσαν πως μιλούσαν εκ του ασφαλούς, αφού ουδείς ανέμενε την απροσδόκητη τροπή που πήρε το θέμα σχεδόν τρία χρόνια μετά.
Ρόλο στην απαλλαγή του ιερέα διαδραμάτισαν, με τη θέση που πήραν, οι μητροπολίτες Ταμασού Ησαΐας, Λεμεσού Αθανάσιος και Κύκκου Νικηφόρος, όπως και ο επίσκοπος Λήδρας Επιφάνιος και ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

Εκκρεμεί η δίκη της παπαδιάς

Σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία, μετά τη καταγγελία της Έλενας Φραντζή, η Αστυνομία προχώρησε σε διερεύνηση και ο αστυνομικός φάκελος διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία περί τον Ιούνιο του 2011 με εισήγηση την ποινική δίωξη του κατηγορούμενου αναδόχου πατέρα για το αδίκημα της άσεμνης επίθεσης, ότι δηλαδή σε άγνωστες ημερομηνίες μεταξύ 13.12.1993 και 7.8.2000 αυτός άσεμνα επιτίθετο εναντίον της Έλενας Φραντζή.

Η Αστυνομία περαιτέρω εισηγείτο και την ποινική δίωξη της συζύγου του κατηγορούμενου, αλλά για τα αδικήματα της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης εις βάρος της Έλενας Φραντζή, πλην όμως ο τέως Γενικός Εισαγγελέας στη βάση του συλλεχθέντος μαρτυρικού υλικού αποφάσισε τη μη άσκηση δίωξης εναντίον της.

Αναφορικά με τη Λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας που είχε υπό την εποπτεία της τη συγκεκριμένη οικογένεια, κρίθηκε ότι δεν υπήρχε επαρκής μαρτυρία εναντίον της για τη στοιχειοθέτηση ποινικού αδικήματος, σύμφωνα και με την εισήγηση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία, μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας εναντίον του κατηγορούμενου, η υπόθεση επαναξιολογήθηκε, και ο νυν Γενικός Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες για δίωξη της συζύγου του κατηγορούμενου για τα αδικήματα της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης. Όπως αναφέρεται, ασκήθηκε ποινική δίωξη και η υπόθεση εκκρεμεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο για εκδίκαση.

O δημοσιογράφος του «Φιλελεύθερου» Παναγιώτης Δημόπουλος συναντήθηκε με το πρόσωπο των ημερών, τον ιερέα Στυλιανό Σάββα ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και λέει χαρακτηριστικά ότι «Εγώ, η Έλενα και ο Θεός ξέρουμε την αλήθεια». Εξιστορεί τα γεγονότα από τη δική του σκοπιά και μιλάει για την Έλενα, γιατί δεν πήγε στην κηδεία της και τι συνέβη με την Ιερά Σύνοδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πληροφορίες από «Φιλελεύθερος»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.