Απίστευτη πρόκληση από την πρεσβυτέρα του ιερέα που βίαζε την Ελένη: «Ήταν ψεύτρα, κλέφτρα και ανήθικη»

Απίστευτη πρόκληση από την πρεσβυτέρα του ιερέα που βίαζε την Ελένη: «Ήταν ψεύτρα, κλέφτρα και ανήθικη»

Αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις γύρω από τον θάνατο της 29χρονης Έλενας Φραντζή η οποία από την ηλικία των τεσσάρων ετών βίωνε τη σεξουαλική κακοποίηση από τον θετό της πατέρα, ιερέα Στυλιανό Σάββα και την σωματική βία από την θετή της μητέρα πρεσβυτέρα Ελένη Σάββα, στο χωριό Εργάτες. Ο ιερέας δικάστηκε, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε, ενώ η πρεσβυτέρα δικάζεται στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας.

Χθες η πρεσβυτέρα, χωρίς να δείξει το πρόσωπό της στις κάμερες έκανε δηλώσεις στα κυπριακά ΜΜΕ προκαλώντας αλγεινή εντύπωση διατυπώνοντας ισχυρισμούς που στόχευαν στην παρουσίαση της Έλενας Φραντζή ως ψεύτρας, κλέφτρας και ανήθικης, παρά το ότι είναι νεκρή.

Η πρεσβυτέρα, μεταξύ πολλών άλλων, υποστήριξε ότι οι κατηγορίες εναντίον του ιερέα συζύγου της ήταν κατασκευασμένες και ότι η Έλενα Φραντζή χρηματίστηκε από πρόσωπα τα οποία δεν θέλησε να κατονομάσει. Η πρεσβυτέρα υποστήριξε ακόμη πως η αστυνομία έχει στην κατοχή της ηχογράφηση στην οποία η Έλενα Φραντζή, μιλώντας με την άλλη θετή κόρη της οικογένειας, παραδέχτηκε ότι χρηματίστηκε.

Είπε ακόμα πως πήρε πολλά λεφτά, ισχυριζόμενη πως η Έλενα είχε αναφέρει ότι δεν θα έκανε την καταγγελία για 10.000 – 15.000 ευρώ, αλλά για πολύ περισσότερα, και μάλιστα κάποιος της τα χρωστούσε. «Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της. Εγώ έχω πάει στην κηδεία της», είπε η πρεσβυτέρα, αλλά «με αυτά τα λόγια δεν άντεξα, θύμωσα πολύ».

Η πρεσβυτέρα σε καμία περίπτωση δεν τεκμηρίωσε τα όσα καταλόγισε στην Έλενα Φραντζή, λέγοντας πως δέχεται απειλές. «Με απειλούν. Δεν μπορώ να σας πω ποιοι τη χρημάτισαν. Εγώ τώρα δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό. Καμιά μάνα δεν θα ανεχόταν τέτοιες πράξεις από τον άντρα της. Θέλω να σας πω πως όταν μια γυναίκα, μια μάνα, βλέπει αυτά που η Έλενα κατηγόρησε τον άντρα μου, θα έφευγα να πάω στο μοναστήρι και θα είχα ψυχολογικά προβλήματα».

Η πρεσβυτέρα παραδέχθηκε ότι είχε χτυπήσει την Έλενα με μία κουτάλα, και δικαιολόγησε την πράξη της με τον ισχυρισμό ότι η θετή της κόρη είχε κλέψει χρυσαφικά που αποτελούσαν τάματα στην Αγία Παρασκευή. Τα χρυσαφικά, όπως είπε, είχαν βρεθεί κάτω από το θρανίο της στο σχολείο. Η πρεσβυτέρα προσπάθησε επίσης να εμφανιστεί ως «στοργική» μητέρα, λέγοντας πως αγόραζε στην Έλενα καλά ρούχα και την πρόσεχε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ιερέας περιορίστηκε στη δήλωση ότι είναι αθώος και ανεβαίνει έναν «Γολγοθά», ελπίζοντας στην… Ανάσταση. Σε μία άλλη εξέλιξη η Ιερά Σύνοδος του απαγόρευσε να ιερουργεί και τον παραπέμπει σε Συνοδικό Δικαστήριο με το ερώτημα της καθαίρεσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.