ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν. Αναστασιάδης: «Επαγρύπνηση και προσοχή στην διαπραγμάτευση για το Κυπριακό»

Ν. Αναστασιάδης: «Επαγρύπνηση και προσοχή στην διαπραγμάτευση για το Κυπριακό»

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε σχετικά με τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό: «Απαιτείται ενότητα, προσήλωση στους στόχους, επαγρύπνηση και προσοχή στην διαπραγμάτευση στο Κυπριακό για απαλλαγή από την κατοχή και για ένα κράτος βιώσιμο και λειτουργικό, που να επιτρέπει την ειρηνική συμβίωση και συνδημιουργία με τους Τουρκοκυπρίους».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι, ενώ καθορίστηκε κοινωνικό δείπνο του ιδίου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, η Τουρκία εξέδωσε νέα παράνομη navtex, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «βεβαιότατα και θα λαμβάνονταν υπόψη οι παράνομες ενέργειες της ‘Αγκυρας, εάν επρόκειτο περί συναντήσεως με ουσιαστικό περιεχόμενο». Πρόκειται, τόνισε, για μια απλή, χωρίς ατζέντα, συνάντηση, η οποία «επιβάλλεται για να διερευνήσουμε και να προβληματιστούμε πώς προχωρούμε πάρα πέρα». Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι εκείνο που χρειάζεται η Κύπρος είναι ειρήνη και σταθερότητα, οι οποίες, επεσήμανε, «επιτυγχάνονται μέσα από τον διάλογο».

Εξάλλου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης απέφυγε να σχολιάσει δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, λέγοντας «δεν απαντώ σε όσα εκστομεί ο κ. Ακιντζί».

Ο Μουσταφά Ακιντζί, σε συνέντευξη στο «Αλ Τζαζίρα», μεταξύ άλλων επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης τον είχε διαβεβαιώσει προ τριετίας ότι δεν θα συνεχίζονταν οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ για χάρη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Οι δηλώσεις του Κυπρίου προέδρου έγιναν μετά το τρισάγιο και την κατάθεση στεφάνων στα «Φυλακισμένα Μνήματα», με την ευκαιρία της επετείου της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα από την Αγγλική αποικιοκρατία, του 1955-59.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στους αγωνιστές του 1955-59 ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι παρέδωσαν ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Δυστυχώς, πρόσθεσε, «λάθη, ο διχασμός και η τουρκική βουλιμία έφεραν όσα βιώνουμε σήμερα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.