Σοκαρισμένη η Κύπρος από την σφαγή του ζευγαριού: Ανακρίνεται ο υιοθετημένος γιος

Σοκαρισμένη η Κύπρος από την σφαγή του ζευγαριού: Ανακρίνεται ο υιοθετημένος γιος

Την άκρη του νήματος πίσω από τη διπλή άγρια δολοφονία ενός ζευγαριού στη Λευκωσία αναζητά η αστυνομία της Κύπρου. Η κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις, με τις ανατροπές να διαδέχονται η μία την άλλη.

Όλα έγιναν στη 01:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (19.04.2018). Η άτυχη Ελληνίδα Ντ. Σ. και ο 60χρονος σύζυγός της Γ. Χ. βρέθηκαν άγρια δολοφονημένοι, μέσα σε λίμνη αίματος, μέσα στην κρεββατοκάμαρά τους. Ο ανήλικός γιος τους ήταν στο σπίτι την ώρα του φονικού κι εκείνος που ζήτησε βοήθεια από τους γείτονες και έτσι ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Η αστυνομία της Κύπρου, με μήνυμά της στο twitter, ζήτησε από τα ΜΜΕ να μην αναπαράγουν τα ονόματα των δυο θυμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το newsit.com.cy, η 59χρονη εργαζόταν στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και ο 60χρονος σύζυγός της ήταν καθηγητής Μαθηματικών στην Αγγλική σχολή στη Λευκωσία.

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Έγκλημα μίσους στη Λευκωσία
Από την πρώτη στιγμή, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Η κλήση στις αρχές έγινε στη 01:45. Άμεσα στο σπίτι της οικογένειας, στην οδό Ζαλόγγου στο προάστιο Στροβόλου, βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Το ανήλικο αγόρι, το οποίο είναι ρωσικής καταγωγής και είχε υιοθετήσει το άτυχο ζευγάρι, είπε στους αστυνομικούς στην πρώτη του κατάθεση πως δυο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι και πως εκείνος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους. Όπως υποστήριξε, οι κουκουλοφόροι του είπαν πως δεν θα του έκαναν κακό. Αμέσως, έφυγε από το σπίτι και ζήτησε βοήθεια από γείτονες.

Φωτογραφία Φιλελεύθερος
Όταν η αστυνομία έφτασε στο σπίτι, βρήκε τους γονείς του νεκρούς, μέσα σε λίμνη αίματος. Τα θύματα έφεραν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Καθημερινή και δεδομένου πως δεν έχουν εντοπιστεί σημάδια παραβίασης, όλα δείχνουν πως πρόκειται για έγκλημα μίσους και όχι για ληστεία.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες της Καθημερινής, ο ανήλικος γιος του ζευγαριού ανακρίνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες από την αστυνομία. Για την ώρα, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Το φιλήσυχο ζευγάρι και η ένταση
Γείτονες της οικογένειας περιγράφουν τα δυο θύματα ως ένα φιλήσυχο ζευγάρι. Ο 60χρονος καθηγητής Μαθηματικών περιγράφεται απ’ όσους τον γνώριζαν ως ένας άνθρωπος θεοσεβούμενος και χαμηλών τόνων. Δεν είχε κόντρες με συναδέλφους του, οι οποίοι όταν έμαθαν για τη δολοφονία του, δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε γίνει. Πρόσφατα, ο 60χρονος είχε περάσει περιπέτεια με την υγεία του.

Επικαλούμενη πληροφορίες από το εργασιακό περιβάλλον των θυμάτων, η Καθημερινή αναφέρει πως τον τελευταίο καιρό στο σπίτι της οικογένειας επικρατούσε ένταση. Όπως αναφέρεται, πρόσφατα ο γιος του ζευγαριού έμαθε ότι ήταν υιοθετημένος. Ζητούσε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, να μάθει γιατί οι θετοί δεν του είχαν πει την αλήθεια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός έμαθε για την υιοθεσία του από τους βιολογικούς γονείς του, οι οποίοι τον εντόπισαν πριν λίγο καιρό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, ένα άλλο στοιχείο που ερευνά η αστυνομία είναι τα κληρονομικά. Υπάρχει πληροφορία σύμφωνα με την οποία το άτυχο ζευγάρι είχε ορίσει πρόσφατα τον 15χρονο ως γενικό τους κληρονόμο. Η αστυνομία εξετάζει κατά ποσό υπάρχει συσχετισμός του εντοπισμού του 15χρονου από τους βιολογικούς του γονείς με το γεγονός ότι είχε ορισθεί ως κληρονόμος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.