ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αρχηγός κυπριακής αστυνομίας: «Στυγερό έγκλημα» – Μετά την συλλογή στοιχείων η κατάθεση του 15χρονου

Αρχηγός κυπριακής αστυνομίας: «Στυγερό έγκλημα» – Μετά την συλλογή στοιχείων η κατάθεση του 15χρονου

«Στυγερό έγκλημα, πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα» χαρακτήρισε ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, τη δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου, 60 ετών, και της συζύγου του, Ντίνας Σεργίου, 59 χρόνων, η οποία διαπράχθηκε την περασμένη Πέμπτη, την ώρα που τα θύματα κοιμούνταν.

Ο κ. Χρυσόστομου, ο οποίος επισκέφθηκε τη σκηνή της δολοφονίας , επεσήμανε ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και δύσκολη υπόθεση και για αυτό λήφθηκε μέριμνα ώστε η Αστυνομία να έχει στη διάθεσή της όλη την αναγκαία εμπειρογνωμοσύνη σε επιστημονικό και ανακριτικό επίπεδο. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η Αστυνομία συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς και σήμερα τις έρευνές της για την εξιχνίαση της δολοφονίας.

Στο πλαίσιο των ερευνών διενεργήθηκε δεύτερη νεκροτομή από την ιατροδικαστή, Χαρά Σπηλιωπούλου, την οποία η Αστυνομία κάλεσε από την Αθήνα. Στην νεκροτομή ήταν παρόντες οι Κύπριοι συνάδελφοί της Ελένη Αντωνίου και Μάριος Ματσάκης, ο οποίος εκπροσώπησε την οικογένεια των θυμάτων.

Προηγήθηκε αυτοψία στη σκηνή από την κυρία Σπηλιωπούλου.

Η πρώτη νεκροτομή κατέδειξε ότι ο θανάσιμος τραυματισμός του ανδρογύνου προήλθε από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, το οποίο δεν έχει εντοπιστεί.

Όπως ανέφεραν σε ιστοσελίδα αστυνομικές πηγές, πριν ληφθεί κατάθεση από τον 15χρονο, θα πρέπει να έχει συγκεντρωθεί όλο το υλικό της υπόθεσης ώστε να υποβληθούν συγκεκριμένες ερωτήσεις στον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα, της διπλής δολοφονίας.

Αργότερα αναμένεται να υπάρξουν κάποιες ανακοινώσεις σε σχέση με τη δεύτερη νεκροψία που διενεργήθηκε χθες από την καθηγήτρια ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου, στην παρουσία της Κύπριας ιατροδικαστού Ελένης Αντωνίου και του ιατροδικαστή Μάριου Ματσακη που εκπροσωπεί την οικογένεια των θυμάτων.

Για τον λόγο αυτό αναβλήθηκε για αύριο και η κηδεία του 60χρονου καθηγητή Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του Ντίνας Σεργίου, η οποία εργαζόταν στο τμήμα Στατιστικής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η όποια εξέλιξη, στην υπόθεση θα εξαρτηθεί από τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο οποίος και ενημερώνεται για όλα τα στοιχεία της έρευνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.