ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Λευκωσία: Οι κοινές δηλώσεις Ν.Κοτζιά και Ν. Χριστοδουλίδη

Λευκωσία: Οι κοινές δηλώσεις Ν.Κοτζιά και Ν. Χριστοδουλίδη

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης υποδέχθηκε θερμά τον Έλληνα ΥΠΕΞ και το σύνολο της ελλαδικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο διεξαγωγής της αυριανής Τριμερούς με το Ισραήλ στην Λευκωσία.

Κατά τις κοινές δηλώσεις από το ΥΠΕΞ ανεφέρθησαν σε σειρά κρίσιμων ζητημάτων που αγγίζουν και τις δύο πλευρές, όπως το Κυπριακό, η ΑΟΖ, η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, καθώς και σειρά άλλων γεωπολιτικών – γεωστρατηγικών θεμάτων.

Εξάλλου, ο κ. Κοτζιάς απέφυγε την πρώτη ερώτηση που δέχθηκε από την ανταποκρίτρια του ΡΙΚ, Στέλλα Μιχαήλ, για την αμέσως προηγουμένως παρουσία του στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για την δίκη κατά του Ελληνικού Δημοσίου από την Μονή Κύκκου, όπου κυριάρχησαν οι υψηλοί τόνοι με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να δηλώνει πως ούτε επί χούντας δεν διασύρθηκε έτσι η Ελλάδα και πως η Τουρκία μας φέρθηκε καλύτερα σε αντίστοιχη περίπτωση με διαφιλονικούμενο οικόπεδο στην Άγκυρα, εξαπολύοντας παράλληλα και μύδρους, για επίδειξη ανθελληνικής στάσης στον συνήγορο της μονής, κ. Βελάρη.

Την ελπίδα ότι η αποστολή απεσταλμένου εκ μέρους του ΓΓ του ΟΗΕ να γίνει άμεσα χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να δώσει τέτοια αποτελέσματα που θα οδηγήσουν στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασε ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος προέβη σε δηλώσεις με τον Ελληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά ύστερα από διευρυμένες συνομιλίες στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι συνομιλίες κάλυψαν το Κυπριακό, την κατάσταση στην Τουρκία, τα ευρωτουρκικά, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα καθώς και τις κοινές δράσεις Λευκωσίας – Αθηνών.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα για το πώς θα προχωρήσουμε, λέγοντας ότι ποτέ δεν είναι τυπικές οι συζητήσεις που γίνονται στο ΥΠΕΞ και μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας. Είπε επίσης ότι περαιτέρω συζήτηση θα γίνει κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης αύριο μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Ερωτηθείς ο κ. Χριστοδουλίδης σε σχέση με τη συζήτηση των τελευταίων ημερών για το Πλαίσιο Γκουτέρες, είπε ότι η αποστολή απεσταλμένου από πλευράς ΓΓ του ΟΗΕ, δίνει μια καλή ευκαιρία για να τοποθετηθούν όλα τα μέρη επί του πλαισίου Γκουτέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.