Ελληνοκύπριος επιστρέφει στο σπίτι του στα Κατεχόμενα: Του το δίνει πίσω το Ψευδοκράτος!

Ελληνοκύπριος επιστρέφει στο σπίτι του στα Κατεχόμενα: Του το δίνει πίσω το Ψευδοκράτος!

Ελληνοκύπριος πρόσφυγας, ο οποίος είχε χάσει την περιουσία του, στο χωριό Λάρνακας Λαπήθου, επιστρέφει στο σπίτι του με απόφαση των αρχών του ψευδοκράτους.

Ο Νικόλας Σκουρίδης, από την ημέρα που άνοιξαν τα οδοφράγματα και υπήρξε διακίνηση μεταξύ ελεύθερων και κατεχομένων περιοχών το 2003, πηγαινοερχόταν στο χωριό του όπου ανέπτυξε σχέσεις με τους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι κατάγονταν κυρίως από την Πάφο και μετά το 19974 βρέθηκαν στην κατεχόμενη περιοχή.

Μετά από πολλές σκέψεις προσέφυγε στη λεγόμενη «Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας» που δημιούργησε η Τουρκία και διεκδίκησε τη περιουσία του. Η Επιτροπή αποφάσισε πως από την στιγμή που στο σπίτι του κ. Σκουρίδη δεν έμεναν Τουρκοκύπριοι και δεν είχε αξιοποιηθεί, θα μπορούσε να του επιστραφεί. Το σπίτι ωστόσο ήταν σε κατάσταση κατάρρευσης. Ο Νικόλας Σκουρίδης με την υποστήριξη των Τουρκοκυπρίων του χωριού έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και εξασφάλισε άδεια οικοδομής από τις αρχές του ψευδοκράτους ώστε να ξαναχτίσει το σπίτι του σε οικόπεδο 349 τετραγωνικών μέτρων.

Οι ενέργειες του Νικόλα Σκουρίδη προκάλεσαν αντιδράσεις Τουρκοκυπρίων οι οποίοι ζητούν να απαγορευθεί η επιστροφή του στο σπίτι του, στο οποίο γεννήθηκε και έζησε μέχρι τον Αύγουστο του 1974, που καταλήφθηκε το χωριό από τα τουρκικά στρατεύματα. Ο ίδιος ο Ν. Σκουρίδης ο οποίος σήμερα είναι 78 ετών δηλώνει πως είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στο σπίτι του, αν και η σύζυγος του ακόμα δεν έχει συναινέσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.