ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Στο εδώλιο 67χρονη μητέρα που λειτουργούσε ως… βαποράκι για χάρη του γιου της – Σε εμπόριο κρακ και ηρωίνης

Στο εδώλιο 67χρονη μητέρα που λειτουργούσε ως… βαποράκι για χάρη του γιου της – Σε εμπόριο κρακ και ηρωίνης

Η 67χρονη Κύπρια Ελένη Κατσιγιάννη δικάζεται στη Βρετανία για υπόθεση εμπορίου ναρκωτικών μαζί με τον 27χρονο Βρετανό Μάρτιν Πέιν.

Η Κατσιγιάννη κατηγορείται ότι ενεργώντας υπό τις οδηγίες του 28χρονου γιου της Γιώργου Πικούνη, κατοίκου Κύπρου, πραγματοποίησε το 2016 και το 2017 τουλάχιστον 26 ταξίδια από το Λονδίνο στο Πλίμουθ στην κομητεία Ντέβον, κάποιες φορές στη μέση της νύχτας, μεταφέροντας πακέτα ηρωίνης και κρακ κοκαΐνης αξίας δεκάδων χιλιάδων λιρών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από σύλληψη του Πέιν ενώ μετέφερε και αυτός ναρκωτικά με τη σειρά του στο Λονδίνο.

Ο 27χρονος αποδέχεται την κατηγορία συνωμοσίας για την εμπορία κρακ κοκαΐνης, αλλά αρνείται την ίδια κατηγορία για την ηρωίνη. Η 67χρονη Κύπρια αρνείται και τις δύο κατηγορίες σε βάρος της.

Η κατηγορούσα αρχή ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια δέκα μηνών εμπορίας ναρκωτικών ουσιών έγιναν συνολικά καταθέσεις ύψους 85.000 λιρών σε τράπεζες του Πλίμουθ. Τα χρήματα μεταφέρονταν μετά στο Λονδίνο και από εκεί στην Κύπρο.

Ο Πικούνης έχει ομολογήσει την εμπλοκή του στην υπόθεση, όντας ο εγκέφαλος του κυκλώματος. Η κατηγορούσα αρχή λέει ότι έχει τηλεφωνικές αποδείξεις συσχέτισης των μελών του κυκλώματος.

Η Κατσιγιάννη ωστόσο διατείνεται ότι δεν είχε ιδέα για την ανάμιξη του γιου της στο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών και ότι η ίδια ως πίστη μητέρα πίστευε ότι συνέλεγε για λογαριασμό του οφειλές από συνεργάτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εισαγγελέας σχολίασε στην έναρξη της δίκης ότι η 67χρονη είναι «είτε το πιο άτυχο, ευκολόπιστο, αφελές και τυφλό άτομο είτε απλώς ένοχη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.