ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Κύπρος: Ξαφνικά πιστωτικό όριο ανάληψης μετρητών στις Συνεργατικές Τράπεζες

Κύπρος: Ξαφνικά πιστωτικό όριο ανάληψης μετρητών στις Συνεργατικές Τράπεζες

Μέχρι τρεις χιλιάδες ευρώ ημερησίως θα είναι το επιτρεπόμενο όριο ανάληψης μετρητών (cash) στις ΣΠΕ, το επόμενο χρονικό διάστημα, αρχής γενομένης από σήμερα το πρωί.

Από το πρωί επιβλήθηκε το εν λόγω μέτρο, που «αφορά μόνο σε σκοπούς ανατροφοδότησης και όχι σε πρόβλημα ρευστότητας», όπως διαβεβαιώνουν στο Sigmalive, αρμόδιες πηγές.

Oι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αν και κατανοούν πλήρως την ανησυχία του κόσμου.

« Ο κόσμος δεν κάνει κάποιο λάθος, ανησυχεί για τα λεφτά του. Διαισθανόμαστε την ανησυχία του και κάνουμε ότι μπορούμε», δήλωσαν στο Sigmalive αρμόδιες πηγές.

Όπως ξεκαθαρίζεται, γι αναλήψεις που υπερβαίνουν τις 3.000 ευρώ, οι πολίτες έχουν τις εξής δύο επιλογές:

Α) Έκδοση επιταγής υπέρ του πελάτη

Β) Μεταφορά χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό της επιθυμίας του.

Χάρης: Η Κυβέρνηση αποδέχεται τις εισηγήσεις του ΔΗΚΟ

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί η συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και το ΔΗΚΟ ήταν η αρχή μιας σειράς συναντήσεων του ΠτΔ με πολιτικές δυνάμεις για ενημέρωση αναφορικά με την αναγκαιότητα στήριξης της απόφασης για τον Συνεργατισμό.

Με το πέρας της συνάντησης, έγινε γνωστό πως το απόγευμα το ΔΗΚΟ, σε ειδική συνεδρία, θα ενημερωθεί για το τι διημείφθη στη συνάντηση και εκεί αναμένεται να λάβει τις τελικές του αποφάσεις εν όψει της κρίσιμης συνεδρίας της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή.

Από πλευράς Κυβέρνησης, ο Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση αποδέχεται τις εισηγήσεις του ΔΗΚΟ.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις. Ανέφερε ότι «η Ελληνική Τράπεζα με τα νέα δεδομένα θα τεθεί σε στέρεες βάσεις. Από οικονομικής πλευράς, καταλαβαίνω ότι υπάρχουν ερωτήσεις και συζητήσεις», είπε ο κ.Προδρόμου και επανέλαβε ότι ο ΠτΔ δεν έχει πρόβλημα με επικρίσεις. «Το θέμα είναι, μαζί με την κριτική, να ακούγονται και εισηγήσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Sigma live

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.