ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ηχηρό μήνυμα σε Αγκυρα από ΗΠΑ λίγο πριν τις γεωτρήσεις της ΕΧΧΟΝ: Εκτακτη συνάντηση Αμερικανού Α/ΓΕΣ με Αρχηγό ΓΕΕΦ!

Ηχηρό μήνυμα σε Αγκυρα από ΗΠΑ λίγο πριν τις γεωτρήσεις της ΕΧΧΟΝ: Εκτακτη συνάντηση Αμερικανού Α/ΓΕΣ με Αρχηγό ΓΕΕΦ!

Kάποτε, πριν από την κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, θα ήταν αδιανόητο αυτό που συνέβη σήμερα στην Κύπρο, αλλά φαίνεται ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να στείλουν ένα πολύ ισχυρό και ηχηρό μήνυμα στην Αγκυρα μέσω Λευκωσίας: Ο Αρχηγός του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ, στρατηγός, Μαρκ Α. Μίλλι, επισκέφθηκε την Κύπρο και είχε κατ’ιδίαν συνάντηση, με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο, Ηλία Λεοντάρη!

Στην συνάντηση συμμετείχαν και η Αμερικανίδα πρεσβευτής στο νησί, Καθλίν Ντόχερτι, καθώς και ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Στίβεν Λίλι.

Εξίσου σημαντικό το ότι η συνάντηση ανακοινώθηκε από την αμερικανική πρεσβεία!

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η πρεσβευτής των ΗΠΑ δήλωσε ότι «Σήμερα έχουμε ένα σημαντικό παράδειγμα της ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Λευκωσίας σε θέματα ασφάλειας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επίσκεψη του Αρχηγού του Στρατού των ΗΠΑ Στρατηγού Μίλλι αποτελεί σκέλος του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο και σφραγίζει μια σειρά ουσιαστικών κινήσεων αναβάθμισης των αμερικανο-κυπριακών σχέσεων που ξεκίνησαν από την επίσκεψη στο νησί πλοίων του αμερικανικού ναυτικού περιλαμβανομένου του ελικοπτεροφόρου USS Iwo Jima για να ακολουθήσουν οι επισκέψεις του βοηθού υφυπουργού Άμυνας, Τόμας Γκόφους του υποναύαρχου, Φρεντ Πάιλ,κλπ.

Ολα αυτά λίγο πριν ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις της ΕΧΧΟΝ στην κυπριακή ΑΟΖ για εξόρυξη φυσικού αερίου τις οποίες η Αγκυρα έχει προειδοποιήσει ότι «Θα τις σταματήσει»…

Οι σχέσεις ΗΠΑ και Κύπρου ήταν στο ναδίρ επί 25 χρόνια όταν οι πρώτες επέβαλλαν εμπάργκο όπλων το 1987 για δήθεν «ενθάρρυνση της διαδικασίας επανένωσης» κι «αποφυγή μίας κούρσας εξοπλισμών» στο νησί ικανοποιώντας ουσιαστικά τουρκικό αίτημα, αφού οι Τούρκοι ήταν ελεύθεροι να γεμίζουν τα Κατεχόμενα με αμερικανικά όπλα ενώ οι κυπριακή πλευρά βρίσκονταν υπό στενή παρακολούθηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα στο νόμο που υπέγραψε αυτή την εβδομάδα ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τον προϋπολογισμό Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, υπάρχει τροπολογία οποία αφορά τις σχέσεις ασφαλείας μεταξύ ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας και το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί για την Κύπρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.