Για πρώτη φορά στα κατεχόμενα το τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο T-129 ΑΤΑΚ

Για πρώτη φορά στα κατεχόμενα το  τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο  T-129 ΑΤΑΚ

Η παρέλαση έγινε στο κέντρο της κατεχόμενης Λευκωσίας και την παρακολούθησαν τόσο ο Μουσταφά Ακιντζί, όσο και ο αρχηγός του κατοχικού στρατού Γιλμάζ Γιλντιρίμ

Για πρώτη φορά τα ελικόπτερα Τ129 που κατασκευάζει η κρατική τουρκική εταιρεία αεροδιαστημικής τεχνολογίας (ΤΑΙ) πέταξαν σήμερα στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Λευκωσία για την «ημέρα της Νίκης», όπως ονομάζεται στην Τουρκία, η νίκη του τουρκικού επί του ελληνικού στρατού στις 30 Αυγούστου 1922 στη Μικρά Ασία.

Τα ελικόπτερα (συμπαραγωγή της Τουρκίας με την εταιρεία AgustaWestland) που παράγονται από το 2007 έχουν επανασχεδιαστεί και προστέθηκαν σε αυτά οπλικά συστήματα καθώς και νέα ηλεκτρονικά συστήματα.

Η παρέλαση έγινε στο κέντρο της κατεχόμενης Λευκωσίας και το χαιρετισμό της δέχθηκε τόσο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί όσο και ο αρχηγός του κατοχικού τουρκικού στρατού, Υποστράτηγος Γιλμάζ Γιλντιρίμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκδηλώσεις σήμερα έγιναν και σε άλλες πόλεις στα κατεχόμενα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.