Άλλο ένα σκάνδαλο στο Χόλυγουντ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των Amazon studios μετά από κατηγορίες

Άλλο ένα σκάνδαλο στο Χόλυγουντ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των Amazon studios μετά από κατηγορίες

Ο επικεφαλής των κινηματογραφικών στούντιο της Amazon Ρόι Πράις , παραιτήθηκε σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας, καθώς η παραγωγός ‘Αιζα Χάκετ τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση.

O Ρόι Πράις παύθηκε από τα καθήκοντά του μετά τη δημοσίευση άρθρου στο The Hollywood Reporter την περασμένη εβδομάδα που αναφερόταν στις κατηγορίες σε βάρος του από την ‘Αιζα Χάκετ παραγωγό της σειράς της “The Man in the High Castle” που προβάλλει η Amazon. για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο ‘Αλμπερτ Τσενγκ, που ανέλαβε την περασμένη εβδομάδα καθήκοντα όταν ο 51 ετών Πράις τέθηκε σε αργία, θα συνεχίσει ως προσωρινός επικεφαλής της θυγατρικής για τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές, Amazon Studios.

Χθες, δικηγόρος της Χάκετ επιβεβαίωσε τις κατηγορίες. “Είμαι ευχαριστημένη που η Amazon κάνει βήματα για την εξέταση των θεμάτων. Μια σημαντική συζήτηση άρχισε για την ανάγκη να δημιουργηθεί μια κουλτούρα στη βιομηχανία μας που θα δίνει αξία στον σεβασμό και στην κοσμιότητα και θα απορρίπτει την κατάχρηση εξουσίας και την απάνθρωπη συμπεριφορά”, γράφει η Χάκετ σε ανακοίνωση.

Στη συνέντευξή της στο αμερικανικό περιοδικό, η Χάκετ δήλωσε ότι o Πράις τής έκανε επανειλημμένα προτάσεις κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς τον Ιούλιο του 2015.

Κόρη του συγγραφέα Φίλιπ Κ. Ντικ, συγγραφέα του μυθιστορήματος του οποίου η σειρά αποτελεί διασκευή, η Χάκετ κατηγορεί τον υπεύθυνο της Amazon ότι αρχικά τις έκανε χυδαίες προτάσεις μέσα στο ταξί που τους μετέφερε στη γιορτή εκείνη. Σύμφωνα με τη συνέντευξη, ο Πράις φέρεται να επέμεινε στις προτάσεις του, παρότι η παραγωγός του είχε καταστήσει σαφές ότι δεν την ενδιαφέρει το θέμα, γιατί είναι λεσβία, παντρεμένη και μητέρα.

Η 50χρονη Χάκετ δηλώνει ότι ανέφερε την ανάρμοστη συμπεριφορά του Πράις σε υπεύθυνους των Amazon Studios.

Η κατηγορία αυτή απηχεί τις κατηγορίες που διατύπωσε μέσω Twitter η ηθοποιός Ρόουζ Μακ Γκάουαν στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon Τζεφ Μπέζος. Σύμφωνα με την ηθοποιό, η εταιρία την αγνόησε όταν αυτή κατηγόρησε για βιασμό τον μεγιστάνα του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Σε μια χιονοστιβάδα μηνυμάτων που ανάρτησε στο Twitter την περασμένη Πέμπτη, η Μακ Γκάουαν δήλωνε ότι είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα την Amazon για τη συμπεριφορά του 65χρονου διάσημου παραγωγού και είχε ζητήσει από την εταιρία να σταματήσει τη συνεργασία μαζί του.

“@jeffbezos, σας εκλιπαρώ να πάψετε να χρηματοδοτείτε τους βιαστές, τους παιδεραστές και αυτούς που παρενοχλούν σεξουαλικά. Λατρεύω την Amazon αλλά υπάρχει σαπίλα στο Χόλιγουντ”, έγραψε στο Twitter εκείνη την ημέρα.

Η απάντηση της Amazon φέρεται να ήταν τότε ότι “οι κατηγορίες της δεν είχαν αποδειχτεί” και ότι “εξετάζει τις επιλογές της για τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο με την “The Weinstein Company”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρόουζ Μακ Γκάουαν αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας New York Times μεταξύ άλλων ηθοποιών που προχώρησαν σε εξωδικαστικό διακανονισμό με τον Γουάινστιν μετά το περιστατικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.