ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στο σφυρί μέρος της περιουσίας της «βασίλισσας» του Leonidas για κόκκινα δάνεια

Στο σφυρί μέρος της περιουσίας της «βασίλισσας» του Leonidas για κόκκινα δάνεια

Οι πιστώτριες τράπεζες βγάζουν μέρος της προσωπικής περιουσίας της βασίλισσας του «Leonidas», Βασιλικής Κεστεκίδου, στο σφυρί για «κόκκινα» δάνεια ύψους 5.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στις 21 Μαρτίου πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό μια ολόκληρη πολυκατοικία στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Kαλαμάκι, η οποία περιλαμβάνει οκτώ διαμερίσματα και 26 θέσεις πάρκινγκ.

Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 300.000 ευρώ και η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα 3.210.000 ευρώ και 238.000 ευρώ, αντίστοιχα, με επισπεύδουσες τις Eurobank Private Bank Luxembourg και Eurobank Ergasias.

Μερίσματα

Η Βασιλική Κεστεκίδου είναι βασική μέτοχος της Leonidas, καθώς κατέχει το 41% των μετοχών της εταιρίας. Ομως, παρότι εισπράττει ετησίως περίπου 6.000.000 ευρώ από μερίσματα για τη συμμετοχή της στη γνωστή εταιρία σοκολατοποιίας, έχει στο όνομά της δάνεια ύψους 5.000.000 ευρώ που δεν έχουν εξυπηρετηθεί.

Μάλιστα, αν και βρίσκονται σε καθυστέρηση εδώ και πολλούς μήνες, η μεγαλομέτοχος της εταιρίας, η οποία κατοικεί στη Γλυφάδα, ουδέποτε έχει παρουσιαστεί για να τα ρυθμίσει. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η τράπεζα έχει επιχειρήσει και στο παρελθόν να εκπλειστηριάσει τα περιουσιακά στοιχεία της κυρίας Κεστεκίδου, όμως η διαδικασία είχε παρεμποδιστεί και τις δύο φορές, ύστερα από παρέμβαση των συλλογικοτήτων που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς.

Η ιστορία της γνωστής σοκολατοποιίας με την οποία συνδέεται η Βασιλική Κεστεκίδου είναι πολύ παλιά. Το 1913 ο νεαρός ζαχαροπλάστης Λεωνίδας Κεστεκίδης συμμετείχε στη Διεθνή Eκθεση της Γάνδης κερδίζοντας το χρυσό βραβείο για τα πεντανόστιμα σοκολατένια γλυκά του. Στην πορεία άνοιξε tea rooms στις Βρυξέλλες, στη Γάνδη και στο Μπλάνκερμπεργκ, δίνοντας την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γευτεί τα προϊόντα του.

Τη σκυτάλη πήρε το 1935 ο ανιψιός του Βασίλης, ο οποίος άνοιξε κατάστημα στη Marche Aux Grains, στις Βρυξέλλες, κάνοντας σήμα κατατεθέν της εταιρίας τον βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα. Σήμερα οι λάτρεις της σοκολάτας απολαμβάνουν περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη πραλίνας σε ολόκληρο τον κόσμο, από τις Βρυξέλλες ως τη Νέα Υόρκη και από το Παρίσι ως το Χονγκ Κονγκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

πηγή: espressonews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.