ΗΠΑ: Δεν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις για τον θάνατο του Πρινς

ΗΠΑ: Δεν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις για τον θάνατο του Πρινς

Η αμερικανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων στο πλαίσιο της έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του Πρινς, καθώς δεν συγκέντρωσε επαρκή στοιχεία για το πώς απέκτησε τα οπιοειδή αναλγητικά που προκάλεσαν τον θάνατό του.

Ο διάσημος τραγουδιστής απεβίωσε σε ηλικία 57 ετών την 21η Απριλίου του 2016, από υπερβολική δόση του ισχυρού αναλγητικού φεντανίλ-το οποίο είναι 50 φορές δυνατότερο από την ηρωίνη, και το οποίο πήρε κατά λάθος, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για ένα ελαφρύτερο παυσίπονο.

«Χωρίς να έχει καθοριστεί το κίνητρο ή κάποιος ύποπτος η αμερικανική δικαιοσύνη δεν μπορεί να ασκήσει ποινικές διώξεις που να σχετίζονται με τον θάνατο του Πρινς» δήλωσε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση της διετούς έρευνας, ο Μαρκ Μετζ, ο εισαγγελέας της κομητείας του Κάρβερ, όπου βρίσκεται η κατοικία του τραγουδιστή, το Πέισλι Παρκ, κοντά στη Μινεάπολη.

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι επιτεύχθηκε φιλικός διακανονισμός με τον Μάικλ Τοντ Σάλενμπεργκ, τον γιατρό που φρόντισε τον Πρινς δύο φορές πριν από τον θάνατό του.

Ο Σάλενμπεργκ είχε παραδεχθεί ότι έγραψε μια συνταγή με παυσίπονα Percocet σε πρόσωπο από το περιβάλλον του τραγουδιστή γνωρίζοντας ότι τα φάρμακα προορίζονταν για τον ίδιο και αποδέχθηκε να καταβάλει το ποσό των 30.000 δολαρίων στην αμερικανική δικαιοσύνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.