Τζάκι Κένεντι: Όταν η αδερφή της κοιμήθηκε με τον Κένεντι και εκείνη την εκδικήθηκε με τον Ωνάση [φωτό]

Τζάκι Κένεντι: Όταν η αδερφή της κοιμήθηκε με τον Κένεντι και εκείνη την εκδικήθηκε με τον Ωνάση [φωτό]

Η Τζάκι Κένεντι έμεινε στην ιστορία ως η πιο διάσημη και όμορφη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Γεννήθηκε το 1929 στο Σαουθάμπτον της Νέας Υόρκης ως Ζακλίν Λι Μπουβιέ. Η ζωή της άλλαξε το 1952 όταν γνώρισε τον γερουσιαστή -τότε- Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

Παντρεύτηκαν το 1953 και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, από τα οποία τα δύο πέθαναν σε βρεφική ηλικία.

Το 1960 ο Κένεντι εκλέγεται Πρόεδρος των ΗΠΑ και η Τζάκι γίνεται η πιο νεαρή Πρώτη Κυρία σε ηλικία 31 ετών.

Ωστόσο, η ζωή της δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, παρά τα φώτα της δημοσιότητας και τις εκδηλώσεις λατρείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Τζάκι είχε μια μικρότερη αδερφή, την Καρολίν Λι. Οι καλές σχέσεις που είχαν σε μικρή ηλικία θα εξελίσσονταν σε μια σχέση ανταγωνισμού και ζήλιας με οδυνηρά και για τις δύο αποτελέσματα.

Η Καρολίν βρισκόταν στην σκιά της κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερης αδερφής, έτσι αποφάσισε να κάνει το δικό της όνομα. Έγινε socialite, ηθοποιός, σχεδιάστρια και έκανε δημόσιες σχέσεις για τον Τζόρτζιο Αρμάνι.

Μάλιστα, παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Στάνισλαου Ράντζιγουιλ, πολωνικής καταγωγής, ώστε να γίνει πριγκίπισσα και να βρεθεί στο κέντρο της προσοχής.

Η προβληματική σχέση των δύο αδερφών επιδεινώθηκε όταν η Καρολίν Λι έκανε παράνομο δεσμό με τον JFK.

Η αντιζηλία των δύο αδερφών σκιαγραφείται στο βιβλίο «The Fabulous Bouvier Sisters: The Tragic and Glamorous Lives of Jackie and Lee», των συγγραφέων Sam Kashner και Nancy Schoenberger.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, η Τζάκι ποτέ δεν ξέχασε την προδοσία και κρατούσε μια λίστα με τα ονόματα των εχθρών της! Η Λι ήταν σε αυτή τη λίστα καθώς όταν η Τζάκι πέθανε το 1994 από λέμφωμα non-Hodgkin’s, δεν άφησε τίποτα στην αδερφή της, «ούτε καν ένα ενθύμιο».

Στην διαθήκη της η Τζάκι ανέφερε για την αδερφή της: «Δεν έχω καμιά πρόβλεψη εδώ για την αδερφή μου, για την οποία έχω μεγάλη αγάπη, καθώς ήδη είχα κάνει στη διάρκεια της ζωής μου».

Φυσικά δεν έγραψε ποτέ ότι η Λι είχε ερωτική σχέση με τον «Τζακ» (Κένεντι).

Μετά την τραυματική εμπειρία της δολοφονίας του Αμερικανού προέδρου το 1963 μπροστά της, που συγκλόνισε τον κόσμο, η Τζάκι παντρεύτηκε τον Έλληνα Μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση.

Το 1968, η Τζάκι πήρε την εκδίκησή της από την προδοσία της αδερφής της, «κλέβοντάς» της τον Ωνάση.

Η Λι ήταν ερωτευμένη με τον «Χρυσό Έλληνα», και παρά την σχέση του με την Μαρία Κάλλας και ενώ ήταν ακόμη παντρεμένος με την πρώτη σύζυγό του, Τίνα, πίστευε ότι θα γίνει η επόμενη κυρία Ωνάση.

Αλλά για άλλη μία φορά, η Τζάκι την επισκίασε και παντρεύτηκε αυτή τον Ωνάση, κάνοντάς την «Τζάκι Ο». Αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ήδη ταραγμένης μεταξύ τους σχέσης. Μάλιστα η Λι ήταν αυτή που γνώρισε τον Αριστοτέλη και την Τζάκι.

«Η σχέση τους ήταν γεμάτη μίσος, ανταγωνισμό και αντιπαλότητα», σύμφωνα με τους συγγραφείς. Αν και ίσως ήταν η πιο σημαντική σχέση της ζωής τους.

«Θα είμαστε πάντα αδερφές, αλλά ήμασταν και φίλες κάποτε, επίσης», είπε πει η Λι. Η ταραχώδης σχέση τους τελείωσε με τον θάνατο της Τζάκι το 1994. Η Λι ζει και είναι σήμερα 85 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.