ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η αεροπορική τουαλέτα που έγινε αξιοθέατο

Η αεροπορική τουαλέτα που έγινε αξιοθέατο

Αξιοθέατο έχει καταντήσει το σπίτι Φενγκ Σιουμίν στο χωριό Γουελιάνγκ της επαρχίας Χεμπέι, αφού όλοι θέλουν να δουν την τουαλέτα του, μόλις μπουν στο σπίτι. Το διαφορετικό της τουαλέτας και έχει γίνει αξιοθέατο κρύβεται στην «αρχιτεκτονική» της, διότι είναι αεροπορική.

«Δείξε μας τη φανταχτερή, πολυτελή τουαλέτα», λένε μόλις έρχονται, διηγείται ο Φενγκ.

Η «φανταχτερή πολυτελής τουαλέτα» του Φενγκ είναι μία από τις τουαλέτες τύπου αεροπλάνων, με κενό αέρος, τις οποίες έχουν εγκαταστήσει οι αρχές στο Γουελιάνγκ. Όταν ολοκληρώθηκε το έργο περισσότερες από 400 οικογένειες άναψαν πυροτεχνήματα για να το γιορτάσουν.

Οι τουαλέτες με κενό αέρος εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά σε αεροπλάνα. Αργότερα χρησιμοποιήθηκαν σε οχήματα με περιορισμένο χώρο και έλλειψη νερού, όπως τα πλοία και τρένα υψηλής ταχύτητας.

Η «επανάσταση της τουαλέτας» στο Γουελιάνγκ αποτελεί μόνο ένα μέρος μιας ευρύτερης εικόνας. Το 2015, η Εθνική Διοίκηση Τουρισμού ξεκίνησε ένα τριετές πρόγραμμα με την ονομασία η «επανάσταση της τουαλέτας», σχεδιάζοντας να εγκαταστήσει 33.000 νέες τουαλέτες και να αναβαθμίσει άλλες 24.000 υπάρχουσες σε όλη τη χώρα, για να παράσχει επαρκείς, καθαρές, δωρεάν και καλά συντηρούμενες τουαλέτες στο κοινό.

Τα τελευταία χρόνια αυτή η «επανάσταση» επεκτάθηκε στα αγροτικά μέρη της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Γουελιάνγκ.

«Στην Κίνα τα τρένα υψηλής ταχύτητας έχουν συνήθως 16 τέτοιες τουαλέτες. Στο Γουελιάνγκ κάθε οικογένεια έχει δύο» λέει ο Φένγκ Γκουοτσάο, γραμματέας του χωριού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το κρατικό συμβούλιο, η «επανάσταση της τουαλέτας» στην αγροτική Κίνα επιταχύνεται. Το ποσοστό των καθαρών τουαλετών στην ύπαιθρο αυξήθηκε από 71,7% το 2012, σε 80,4% το 2016, βελτιώνοντας σημαντικά τις συνθήκες αποχέτευσης, μειώνοντας τη συγκέντρωση των μυγών και των κουνουπιών, αποτρέποντας έτσι αποτελεσματικά την εξάπλωση ορισμένων ασθενειών.

Χτισμένο πριν από περισσότερα από 1.700 χρόνια, το Γουελιάνγκ είναι ένα γνωστό χωριό καθώς η ευρύτερη περιοχή «γέννησε» πολλά διάσημα πρόσωπα της κινεζικής ιστορίας.

Οι τοπικές αρχές ήθελαν μέσω του τουρισμού να αναπτυχθεί η οικονομία του Γουελιάνγκ, ωστόσο οι κακές συνθήκες υγιεινής αποτελούσαν ένα σημαντικό εμπόδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας εξαρτάται από την ύπαρξη ενός καλού περιβάλλοντος. Μόνο με την επίτευξη ενός καθαρού περιβάλλοντος μπορούμε πραγματικά να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες» λέει ο Φενγκ Γκουοσάο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.