Συλλογή με ανέκδοτα τραγούδια του Τζίμι Χέντριξ θα κυκλοφορήσει το 2018

Συλλογή με ανέκδοτα τραγούδια του Τζίμι Χέντριξ θα κυκλοφορήσει το 2018

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις των απανταχού φανατικών φίλων του Τζίμι Χέντριξ, καθώς 48 χρόνια μετά τον θάνατό του, αναμένεται να κυκλοφορήσει μια συλλογή με ανέκδοτα τραγούδια του θρύλου της ροκ.

Συγκεκριμένα στις 9 Μαρτίου 2018 θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ «Both Sides of the Sky» του Τζίμι Χέντριξ, του οποίου τα 10 από τα 13 συνολικά κομμάτια του γράφτηκαν μεταξύ 1968-1970 και δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.

Ο Τζίμι Χέντριξ πέθανε το 1970 σε ηλικία 27 ετών. Το νέο άλμπουμ θα είναι το τελευταίο της τριλογίας του μάγου της ηλεκτρικής κιθάρας. Το πρώτο ήταν το «Valleys of Neptune» που κυκλοφόρησε το 2010, ακολουθούμενο από το «People, Hell and Angels» που κυκλοφόρησε το 2013.

«Το 1960 ήταν μία χρονιά πειραματισμού για τον Χέντριξ, «χάθηκε» δουλεύοντας αυτό το άλμπουμ», λέει ο ‘Εντι Κράμερ, ο ηχολήπτης όλων των δίσκων του. «Το πρώτο που κάνεις είναι να βάλεις τον δίσκο στο πικ-απ. Τον ακούς και ηλεκτρίζεσαι. Θεέ μου! Είναι τόσο (υπερβολικά) απίστευτο. Πενήντα χρόνια αργότερα είμαστε εδώ και ακούμε αυτόν τον δίσκο. Θεέ μου, είναι καταπληκτικός!», δηλώνει.

Πολλά από τα κομμάτια του άλμπουμ γράφτηκαν από τη Band of Gypsys, το τρίο του Χέντριξ με τον Μπάντι Μάιλς και τον Μπίλι Κοξ. Ο Στέφεν Στιλς εμφανίζεται σε δύο τραγούδια: το «$ 20 Fine» και το «Woodstock».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Νομίζεις ότι ακούς τους Crosby, Stills & Nash, αν εξαιρέσουμε τον ήχο που είναι λίγο πιο οξύς αφού ο Τζίμι απλά ροκάρει», λέει γελώντας ο Κράμερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.