ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κολωνάκι: Γλέντι μέχρι πρωίας στα μπαρ παρά την απαγόρευση

Κολωνάκι: Γλέντι μέχρι πρωίας στα μπαρ παρά την απαγόρευση

Η επιβολή ωραρίου μουσικής στο Κολωνάκι, με απόφαση του δήμου Αθηναίων να απαγορεύει από δω και στο εξής τη μουσική στα μπαρ μετά τις 12 τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και μετά τη 1 τα ξημερώματα τις Παρασκευές και τα Σάββατα, όπως φαίνεται δεν εισακούστηκε από τους μαγαζάτορες της περιοχής.

Το μέτρο αφορά σε συγκεκριμένους δρόμους του Κολωνακίου όπου παρατηρείται οχλαγωγία και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τον θόρυβο των ντεσιμπέλ, την συμφόρηση για τα τραπεζοκαθίσματα καθώς και για την κατάληψη των θέσεων στάθμευσης από τους παρκαδόρους των μπαρ και των εστιατορίων.

Συγκεκριμένα το μέτρο αφορά, από την Ιπποκράτους μέχρι τη Σκουφά και την Ομήρου, την Ακαδημίας και την Βασιλίσσης Σοφίας, μέχρι την Μαρασλή, την Αριστίππου και την Κλεομένους καθώς και τις οδούς Ηλ. Ρογκάκου, Χερσώνος, Οκταβίου Μερλιέ.

Και ενώ λοιπόν θα περίμενε κανείς ότι χθες βράδυ, με την είδηση μάλιστα να έχει αναπαραχθεί από τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών, ( Μάλιστα ο Σκάϊ έβγαλε «ζωντανό» από την πλατεία Κολωνακίου) πως οι ιδιοκτήτες των μπαρ θα συμμορφώνονταν με την απόφαση της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων, τελικά συνέβη ακριβώς το αντίθετο.

Μόλις το ρολόι έδειξε 12 τα μεσάνυχτα, οι επιχειρηματίες όχι μόνο έκλεισαν την μουσική αλλά δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο την ένταση της ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρωτοφανή όπως την χαρακτήρισαν απόφαση του δήμου Αθηναίων.

Οι ιδιοκτήτες των μπαρ αναφέρουν ότι πέρυσι ο δήμος Αθηναίων έδινε παρατάσεις πέρυσι μέχρι τις 3 τα ξημερώματα με απαραίτητη προϋπόθεση να μην υπάρχουν περισσότερες από δυο μηνήσεις που να αφορούν σε παραβίαση των όρων της άδειας μουσικής, όπως ωράριο και ηχορύπανση.

Ωστόσο φέτος σύμφωνα με την κανονιστική απόφαση της η 1ης Δημοτικής Κοινότητας αναφέρεται ότι δεν θα δίνεται παράταση μέχρι τις 3 τα ξημερώματα, Παρασκευή και Σάββατο, αλλά μέχρι τι 1.

Το παράλογο λένε πως είναι ότι τα περισσότερα μαγαζιά ενώ υπήρξαν συνεπέστατα απέναντι στις υποχρεώσεις τους και μπορούν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία να δουλεύουν το χειμώνα μέχρι τις 4.30 το πρωί τις καθημερινές και μέχρι τις 5 το πρωί Παρασκευή και Σάββατο, ενώ το καλοκαίρι να μην υπάρχει περιορισμός στο ωράριο για Παρασκευή και Σάββατο, φτάνουμε στο σημείο να κλείνουν τη μουσική στις 12 τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και μετά τη 1 την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η συγκεκριμένη απόφαση ισχύει μόνο για το Κολωνάκι και όχι για άλλες περιοχές του κέντρο, για παράδειγμα η πλατεία Αγίας Ειρήνης που ναι μεν έχει κατακλυστεί από καφέ, εστιατόρια και μπαρ αλλά σε αντίθεση με το Κολωνάκι δεν υπάρχουν κάτοικοι για να ενοχληθούν από τον χαμό που επικρατεί σε καθημερινή βάση.

Οι ιδιοκτήτης των μπαρ διαμαρτύρονται ότι πριν τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, δεν προηγήθηκε καμία κουβέντα με κανέναν επιχειρηματία ενώ με τους κατοίκους υπήρχαν πολλές συζητήσεις, παρόλο που τα σωματεία των επιχειρηματιών είχαν ζητήσει από τον δήμο Αθηναίων να παρίστανται σε θέματα που τους αφορούν. «Δεν υπήρξε καμία πρόσκληση και καμία ενημέρωση» λένε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως ισχυρίζονται, την ημέρα της ψήφισης της συγκεκριμένης διάταξης το θέμα του ωραρίου ήταν από τα τελευταία θέματα στο συμβούλιο της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηναίων ενώ προηγούμενο θέμα συζήτησης ήταν η τοποθέτηση η μη τραπεζοκαθισμάτων στην Τσακάλωφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο θέμα του ωραρίου δεν παρέμεινε κανένας επιχειρηματίας και δικηγόρος στη συζήτηση προφανώς γιατί δεν είχαν ενημέρωση από την δημοτική Αρχή.

« Όλα αυτά γίνονται για ψηφοθηρικούς λόγους» καταγγέλλουν οι καταστηματάρχες. «Αγνοούν δε και τα αποτελέσματα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου που βάσει των οποίων το διάστημα Ιανουάριος 2017 με Νοέμβριο 2017 ιδρύθηκαν 1088 επιχειρήσεις εστίασης επί συνόλου 6037 επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Αθήνα».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο και νομικό σύμβουλο του Σωματείου Επιχειρήσεων ΒΑr – REstaurant -CAfe (BA.RE.CA) κ. Δημήτρη Κορωνάκη, «Με τη νέα της απόφαση η 1η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων καθιστά αυτομάτως όλες τις επιχειρήσεις του Κολωνακίου παράνομες. Είτε αυτές δημιουργούν όχληση στους κατοίκους είτε όχι. Μια άστοχη απόφαση, καθώς ο Δήμος και οι ελεγκτικές αρχές έχουν ούτως ή άλλως όλα τα μέσα στα χέρια τους ώστε να ελέγξουν και να συμμορφώσουν τα καταστήματα που ηχορυπαίνουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να προσθέσει: « Ας μην ξεχνάμε όμως ότι σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το παρελθόν, πάνω από το 70% των καταγγελιών για όχληση από καταστήματα ήταν αναληθείς και ανώνυμες. Επομένως οι επιχειρήσεις είναι ευάλωτες στις διαθέσεις του κάθε κακοπροαίρετου “κατοίκου” ή ελεγκτικού μηχανισμού. Επίσης δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ ομοειδών επιχειρήσεων στην ίδια Δημοτική Κοινότητα και καθιστά τις θιγόμενες επιχειρήσεις μη βιώσιμες. Πρέπει να τονιστεί ότι πριν την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης δεν πραγματοποιήθηκε καμία διαβούλευση με επαγγελματίες/φορεί του χώρου των καταστημάτων»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.