Φαγητό: Πώς μπορεί σε ορισμένες ώρες της ημέρας διαταράσσει το σώμα σου

Η ώρα της ημέρας που τρώνε οι άνθρωποι μπορεί να έχει ισχυρή επίδραση στην υγεία τους

Φαγητό: Πώς μπορεί σε ορισμένες ώρες της ημέρας διαταράσσει το σώμα σου

Κάθε άνθρωπος έχει συνήθως το δικό του πρόγραμμα όσο αφορά το φαγητό που τρώει, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να προγραμματίσει τις τέλειες ώρες για φαγητό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αν ο Παύλος Πολάκης διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδρύσει δικό του κόμμα, θα το ψηφίζατε;

  • Ναι (41%, 6.209 Votes)
  • Όχι (45%, 6.789 Votes)
  • Ίσως (10%, 1.459 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (4%, 651 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15.108

Loading ... Loading ...

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε όμως ότι η ώρα της ημέρας που τρώνε οι άνθρωποι μπορεί να έχει ισχυρή επίδραση στην υγεία τους. Αυτές είναι οι ιδανικές ώρες για πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο οπότε βάλε τα δυνατά σου να τις ακολουθήσεις.

Η καλύτερη ώρα για πρωινό

Σύμφωνα με το Forklift and Palate, η καλύτερη ώρα για να τρώνε οι άνθρωποι πρωινό είναι την πρώτη ώρα μετά το ξύπνημα. Αυτό βοηθά το σώμα να προετοιμαστεί για μια επιτυχημένη μέρα. Η ιδανική ώρα για πρωινό θα ήταν μεταξύ 6 και 10 π.μ., προκειμένου να μπορούν να έχεις ένα δεύτερο γεύμα λίγες ώρες αργότερα.

Η καλύτερη ώρα για μεσημεριανό 

Ένα περιοδικό από το Northwestern Medicine διαπίστωσε ότι η καλύτερη ώρα για να φάτε μεσημεριανό γεύμα είναι περίπου τέσσερις έως πέντε ώρες μετά το πρωινό. Για παράδειγμα, εάν κάποιος έτρωγε πρωινό στις επτά το πρωί, θα πρέπει να τρώει μεσημεριανό μεταξύ 11 το πρωί (!) και 1 το μεσημέρι.

Όσοι πρέπει να περιμένουν περισσότερο θα πρέπει να έχουν ένα σνακ μεταξύ των γευμάτων. Μια πρόσφατη μελέτη από το American Journal of Clinical Nutrition είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει πραγματικά να προσπαθήσουν να τρώνε μεσημεριανό γεύμα πριν τις τρεις το μεσημέρι.

Η καλύτερη ώρα για δείπνο

Σύμφωνα με το Forklift and Palate, η καλύτερη ώρα για να φάνε οι άνθρωποι το δείπνο τους είναι περίπου τέσσερις έως πέντε ώρες μετά το μεσημεριανό γεύμα. Κοινώς να έχετε τελειώσει με το δείπνο… ιδανικά στις 7!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό συμβαίνει επειδή μετά από αυτό το διάστημα, ο μεταβολικός ρυθμός του σώματος αρχίζει να επιβραδύνεται. Όσο περισσότερο το σώμα μένει χωρίς φαγητό πριν τον ύπνο, τόσο το καλύτερο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.