ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι 10 εταιρείες που ελέγχουν τις τροφές μας

Οι 10 εταιρείες που ελέγχουν τις τροφές μας

Πρόκειται για τις εταιρείες Nestlé, PepsiCo, Coca-Cola, Unilever, Danone, General Mills, Kellogg, Mars, Associated British Foods και Mondelez.

Η καθεμιά τους απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ δηλώνουν δισεκατομμύρια δολάρια ως έσοδα κάθε χρόνο.

10. Kellogg

Τα έσοδά της το 2016 ανήλθαν σε 13 δισεκατομμύρια. Εκτός από τα διάσημα δημητριακά της έχει κι άλλες μάρκες όπως Eggo, Pringles και Cheez-It.

9. Associated British Foods

Τα έσοδά της το 2016 ήταν 16,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η βρετανική εταιρεία κατέχει ονόματα όπως Dorset Cereals, Twinings tea και Primark.

8. General Mills

Τα έσοδά της το 2016 ανήλθαν σε 16,6 δις δολάρια. Είναι περισσότερο γνωστή για τα προϊόντα Cheerios και Chex, αλλά κατέχει επίσης μάρκες όπως Hamburger Helper, Haagen-Dazs και Betty Crocker.

7. Danone

Τα έσοδά της το 2016 ήταν 23,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία είναι γνωστή για τα γιαούρτια της όπως Activa, Yocrunch και Oikos, αλλά πουλάει επίσης ιατρικά προϊόντα διατροφής και εμφιαλωμένο νερό.

6. Mondelez

Τα έσοδά της για το 2016 ήταν 25,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα προϊόντα φίρμες της είναι τα Oreo, τσίχλες Trident και Sour Patch Kids.

5. Mars

Τα έσοδά της για το 2016 ανήλθαν σε 35 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία είναι νωστή για τις σοκολάτες όπως τις M & M, αλλά πουλάει κι άλλα προϊόντα όπως το ρύζι Uncle Ben, Starburst, και τσίχλες Orbit.

4. Coca-Cola

Τα έσοδά της για το 2016 ήταν 41.9 δισεκατομμύρια δολάρια. Πέρα από τα αναψυκτικά της, κατέχει και τις μάρκες νερού Dasani και τσαγιών Fuze και Honest Tea.

3. Unilever

Τα έσοδά της ανήλθαν το 2016 σε 48,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην ποικιλόμορφη λίστα των προϊόντων της υπάρχουν τα εμπορικά σήματα όπως το σπρέι σώματος Axe, το τσάι Lipton, το παγωτό Magnum και η μαγιονέζα Hellmann.

2. PepsiCo

Τα έσοδά της για το 2016 ήταν 62,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Εκτός από την Pepsi και άλλα αναψυκτικά, διαθέτει επίσης μάρκες όπως το Quaker, τα Cheetos και Tropicana.

1. Nestlé

Τα έσοδά της για το 2016 ανήλθαν σε 90,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάρκες που μπορεί να μην γνωρίζετε ότι διαθέτει, περιλαμβάνουν παιδικές τροφές Gerber, το Perrier, DiGiorno και Hot Pockets Hot τσέπες. Ακόμη, σ΄ αυτήν ανήκουν τα ζαχαρωτά Butterfinger και KitKat.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή:Απόδοση από Business Insider

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.