Τουρκία: Στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο μπακλαβά! (βίντεο)

Τουρκία: Στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο μπακλαβά! (βίντεο)

Τούρκοι ζαχαροπλάστες παρασκεύασαν του μεγαλύτερο μπακλαβά στον κόσμο, κερδίζοντας μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Το τεράστιο ταψί με το γλυκό βάρους 500 κιλών παρουσιάστηκε την Πέμπτη σε φεστιβάλ γαστρονομίας στην Άγκυρα με τους ζαχαροπλάστες να «βγάζουν» συνολικά 11.800 μερίδες. Στην προσπάθεια που σχεδιαζόταν εδώ και μήνες συμμετείχαν συνολικά 13 Τούρκοι σεφ.

«Είναι ένα τουρκικό επίτευγμα, τουρκικός μπακλαβάς» δήλωσε ο επικεφαλής της προσπάθειας Μεχμέτ Κανμπούρ με το πρακτορείο Reuters να σημειώνει ότι η καταγωγή του μπακλαβά αποτελεί θέμα διαμάχης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

«Όπως ξέρετε οι Τούρκοι ζουν τρώγοντας γλυκά και πεθαίνουν τρώγοντας γλυκά. Αυτό είναι που λέμε σε όλο τον κόσμο: φάτε γλυκά, μιλάτε γλυκά» πρόσθεσε ο Κανμπούρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu εκπρόσωπος των Ρεκόρ Γκίνες επιβεβαίωσε το ρεκόρ καθώς ο μπακλαβάς που έφτιαξαν οι Τούρκοι σεφ ήταν διπλάσιος σε βάρος από ό,τι ο προηγούμενος που είχε καταγραφεί στο βιβλίο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.