Το καλοκαίρι τα πράγματα αλλάζουν και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα τρόφιμα και τις συσκευές μας.
Οι ειδικοί συχνά παρατηρούν πως ελάχιστοι γνωρίζουν τη σημασία που έχει η σωστή θερμοκρασία του ψυγείου, η οποία θα πρέπει να προσαρμόζεται στην εποχή του χρόνου και όταν αυτό δεν γίνεται, μπορεί να είναι η πηγή του κακού.
Το πρώτο πράγμα λοιπόν που θα πρέπει να κάνετε τώρα το καλοκαίρι είναι να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία στο θάλαμο συντήρησης.
Αυτή θα πρέπει να κυμαίνεται από 2 έως 4 ° C.
Επίσης, θα πρέπει να ελέγξετε τη θερμοκρασία στο θάλαμο της κατάψυξης του ψυγείου.
Η ιδανικότερη επιλογή είναι οι -18 ° C, σύμφωνα με τους ειδικούς, ώστε να αποτρέψετε και την ανάπτυξη μικροβίων στο χώρο.
Με τις παραπάνω ρυθμίσεις το ψυγείο σας όχι μόνο θα λειτουργεί αποτελεσματικά, αλλά θα έχετε αποφύγει και τις πιθανότητες δηλητηρίασης.
Ακόμη, καλό θα ήταν να προσέξετε και κάποιους γενικότερους κανόνες που αφορούν στην αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο, αλλά και στη χρήση της ίδιας της συσκευής.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.