ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Μέχρι τώρα ξέραμε τον κίτρινο ανανά – Γνωρίστε και τον ροζ (φωτό)

Μέχρι τώρα ξέραμε τον κίτρινο ανανά – Γνωρίστε και τον ροζ (φωτό)

O ροζ ανανάς είναι η νέα ανακάλυψη στον κόσμο των οπωροκηπευτικών!

Η Del Monte Fresh Produce, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές προϊόντων στον κόσμο, πειραματίζεται πάνω στον ροζ ανανά για περισσότερο από μια δεκαετία και τον περασμένο Δεκέμβριο έλαβε άδεια από την FDA για να τους πουλήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Del Monte έχει ήδη συνεργαστεί με τη Dole, για να προμηθεύεται τα ροζ φρούτα που καλλιεργούνται στην Κόστα Ρίκα και τη Χαβάη. Οι επιστήμονες της Del Monte έχουν σχεδιάσει γενετικά τη νέα ποικιλία ανανά να παράγει χαμηλότερα επίπεδα ενός ενζύμου που υπάρχει στον κλασικό ανανά, το οποίο μετατρέπει το ροδόχρωμο λυκοπένιο στην κίτρινη χρωστική ουσία Β καροτίνη.

“Το λυκοπένιο είναι η χρωστική ουσία που κάνει τις ντομάτες κόκκινες και τα καρπούζια ροζ, έτσι μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια”, δήλωσε η FDA. Ο καρπός είναι ροζ σε σάρκα και φλοιό και πολύ πιο γλυκός από τον κίτρινο ανανά.

Εμείς βέβαια εξακολουθούμε να μην καταλαβαίνουμε την αναγκαιότητα της νέας ανακάλυψης. Μια χαρά γλυκός είναι ο παραδοσιακός κίτρινος ανανάς…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: perierga.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.