Η εκφραστικότητα του προσώπου μπορεί να υποδηλώσει αν κάποιος είναι πλούσιος ή φτωχός (φωτό)

Η εκφραστικότητα του προσώπου μπορεί να υποδηλώσει αν κάποιος είναι πλούσιος ή φτωχός (φωτό)

Από τα σημάδια του προσώπου μπορεί κανείς να καταλάβει την οικονομική και κοινωνική κατάσταση του άλλου, σύμφωνα με μελέτη που κυκλοφόρησε.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ζήτησαν από φοιτητές, των οποίων το εισόδημα των γονιών του έφτανε μέχρι και τα 77.000 ευρώ ετησίως, να ποζάρουν ανέκφραστοι στο φακό.

Στη συνέχεια, κάποιοι άλλοι υποψήφιοι έπρεπε να διακρίνουν κοιτάζοντας μόνο τις φωτογραφίες (και συγκεκριμένα τα πρόσωπα των νέων) τους πλούσιους και τους λιγότερο εύπορους.

Τα αποτελέσματα ήταν ακριβείς κατά 60%, καθώς οι περισσότεροι κατάφεραν να διακρίνουν μόνο και μόνο από το πρόσωπο την οικονομική κατάσταση των συμμετεχόντων.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι μαθητές ηλικίας μόλις 18-22 ετών έχουν ήδη αποκτήσει μία εμπειρία και μία ωριμότητα, με αποτέλεσμα αυτό να φαίνεται και στο πρόσωπο τους», ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Νίκολας Ρουλ.

Επίσης, οι ειδικοί αναφέρουν πως όταν ένα άτομο έχει κάνει μία καλή κι ευτυχισμένη ζωή αυτό φαίνεται στο πρόσωπο του, ακόμη κι αν είναι στην εφηβεία. Το ίδιο μάλιστα συμβαίνει και για όσους δεν τα έχουν βρει όλα εύκολα στην ζωή τους.

«Επειδή, το πρόσωπο είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρείς σε έναν άνθρωπο και δεδομένου ότι η ευτυχία συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την καλοπέραση ,εν τέλει δεν είναι δύσκολο να συμπεράνεις και το σωστό.» ανέφερε ο Ρουλ.

Τέλος ο Ρουλ αναφέρει πως στον εγκέφαλό μας υπάρχουν συγκεκριμένοι νευρώνες που αναγνωρίζουν το πρόσωπό μας. Έτσι ένα συννεφιασμένο πρόσωπο ή ένα λαμπερό μπορεί να κάνει κάποιον να υποψιαστεί την οικονομική κατάσταση αυτουνού που έχει μπροστά του.

Οι φωτογραφίες της έρευνας:

Τα γκρουπ C είναι «πλούσιοι», το γκρουπ D «φτωχοί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γκρουπ A «πλούσιοι», το γκρουπ B «φτωχοί»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.