Πριγκίπισσα Μαργαρίτα: Η αδερφή της βασίλισσας Ελισάβετ που κάπνιζε φανατικά και προκαλούσε με τη συμπεριφορά της (φωτό)

Πριγκίπισσα Μαργαρίτα: Η αδερφή της βασίλισσας Ελισάβετ που κάπνιζε φανατικά και προκαλούσε με τη συμπεριφορά της (φωτό)

Πλήθος πιστών οπαδών και θαυμαστών που άφηνε άφωνους στο πέρασμά της είχε η πριγκίπισσα Μαργαρίτα και ήταν το arty animal της οικογένειας!

Η μικρότερη αδερφή της Βασίλισσας Ελισάβετ δε δίσταζε να είναι ειλικρινής, να διαφωνεί δημόσια με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και να προκαλεί ερωτικές φαντασιώσεις στον Πάμπλο Πικάσο.

H πριγκίπισσα Μαργαρίτα ήταν γνωστή για την υπεροπτική προσέγγισή της που πολλές φορές έκανε τους καλεσμένους της να τρέμουν στο πέρασμά της ενώ είχε αφήσει ακόμη και τον Μάρλον Μπράντο άφωνο. Ήταν συχνά καλεσμένη σε πάρτι, αλλά σπάνια μιλούσε με το πιο δημοφιλές άτομο στο δωμάτιο. Όταν κάποια στιγμή το έκανε, όπως στην περίπτωση της Twiggy, ρώτησε το όνομά της χωρίς να διστάσει να πει πως δεν είχε ιδέα ποια ήταν.

Όσο έντονη ήταν η κοινωνική της ζωή, άλλο τόσο έντονη ήταν και η ερωτική της.

Παντρεύτηκε και χώρισε με τον φωτογράφο Άντονι Άρμστρονγκ-Τζόουνς, 1ο κόμη του Σνόουντον, ενώ οι θαυμαστές της την καταδίωκαν παντού για την ομορφιά της.

Λάτρης των τεχνών, ως παιδί θαύμαζε την υποκριτική και αργότερα την τέχνη γενικότερα, τραβώντας μάλιστα και την προσοχή του Πάμπλο Πικάσο. Έκανε παρέα με τους πλούσιους και διάσημους, ενώ ανάμεσα στο κοινό της ήταν και μερικοί από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες της εποχής, συμπεριλαμβανομένων των Beatles.

Το νέο βιβλίο του Κρεγκ Μπράουν, με τίτλο «Ma’am Darling: 99 Glimpses of Princess Margaret», που αναμένεται να κυκλοφορήσει αύριο, αποκαλύπτει μερικές από τις λιγότερο γνωστές συναντήσεις και γεγονότα σχετικά με την πριγκίπισσα.

Ο συγγραφέας, αποφάσισε να γράψει το βιβλίο, γιατί σε βιογραφίες που διάβαζε, η πριγκίπισσα ήταν πάντα στο ευρετήριο, αλλά ποτέ δεν είχε γραφεί κάτι για την ίδια.

Την περιγράφει δε, ως μια γυναίκα που πραγματοποίησε πολλές άγνωστες πράξεις καλοσύνης, όπως για παράδειγμα όταν επισκέφθηκε την Αν Τέναντ και αγκάλιασε το γιο της που είχε διαγνωσθεί με AIDS, σε μια εποχή που πολλοί φοβόντουσαν να το κάνουν.

Το βιβλίο ρίχνει επίσης φως στην ερωτική της ζωή, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να κάνει και υποθέσεις σχετικά με το τι θα συνέβαινε αν είχε παντρευτεί τον Πάμπλο Πικάσο, τον καλλιτέχνη που την λάτρευε.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως η πριγκίπισσα Μαργαρίτα πέθανε σε ηλικία 71 ετών το 2002, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Mερικά από τα ελάχιστα γνωστά γεγονότα για την πριγκίπισσα:

Μισούσε ορισμένες λέξεις: Για την πριγκίπισσα Μαργαρίτα η τήρηση του Βασιλικού πρωτοκόλλου ήταν πολύ σημαντική, με αποτέλεσμα οι καλεσμένοι της να μην μπορούν να φάνε, μέχρι να τελείωνε εκείνη το δικό της γεύμα.

Επίσης, αντιπαθούσε τον όρο «ομελέτα», επιμένοντας πως αυτό το φαγητό θα έπρεπε να ονομάζεται «βουτυρωμένα αυγά». Ακόμη, η λέξη «material» (υλικό), ήταν άλλη μια λέξη που προκαλούσε την οργή της, δηλώνοντας πως η λέξη «stuff» ήταν πιο κατάλληλος όρος για να χρησιμοποιεί κανείς.

Τροποποίησε την Rolls Royce για να την δείχνει πιο ψηλή: Η Μαργαρίτα είχε ζητήσει να ανασηκώσουν το δάπεδο της Rolls Royce Silver Wraith, ώστε να φαίνεται πιο ψηλή όταν έκανε βόλτες με αυτό με τον έμπιστο σοφέρ της Ντέιβιντ Γκρίφιν, που δούλεψε στην υπηρεσία της για 26 χρόνια, περνώντας πολύ περισσότερο χρόνο με την πριγκίπισσα παρά με την μητέρα της και αποκαλύπτοντας πως οι δυο γυναίκες σπάνια μιλούσαν.

Η πριγκίπισσα είχε, επίσης, ένα Mercedes Benz 320 για ιδιωτική χρήση, ένα μικρό Daihatsu runabout, και ένα minibus Ford Transit.

Σε όλη της τη ζωή, ανησυχούσε για το ύψος της και γι’ αυτήν της την παράνοια, πολλές φορές είχε χαρακτηριστεί ως «Βασιλικός νάνος».

Λάτρευε τα αστεία και τα πειράγματα: Οι βοηθοί του παλατιού έβρισκαν συχνά στις τσέπες τους κολλώδεις μπάλες και κάποιοι εργαζόμενοι τα παπούτσια τους γεμάτα με βελανίδια.

Ήταν μια λατρεμένη συνήθεια της νεαρής πριγκίπισσας, που χάζευε τους υπηρέτες την ώρα που μετέφεραν πελώριους δίσκους με πορσελάνινα πιάτα, προσπαθώντας να τους κάνει να γελάσουν.

Την λάτρευαν πολλοί: Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα είχε πολλούς θαυμαστές όπου κι αν πήγαινε και πολλοί ήταν αυτοί που παρατηρούσαν την εντυπωσιακή της ομορφιά.

Όταν η σχέση της με τον Κάπτεν Τάουνσεντ δεν κατέληξε σε γάμο, παντρεύτηκε τον Άντονι Άρμστρονγκ- Τζόουνς, για τον οποίο αργότερα δήλωσε πως ήταν σκληρός μαζί της.

Ο συγγραφέας του «Αόρατος Άνθρωπος» Ραλφ Έλισον επαινούσε συχνά την πριγκίπισσα ενώ ο Πάμπλο Πικάσο είχε ερωτικές φαντασιώσεις γι’ αυτήν.

Στο μπάνιο της είχε μία γυάλινη προθήκη με σπάνια κοχύλια.

Ο Μπράουν γράφει για μια φωτογραφία της πριγκίπισσας Μαργαρίτας που τραβήχτηκε την ώρα που απολαμβάνει το μπάνιο της, φορώντας μόνο μία τιάρα.

Σύμφωνα με το βιβλίο του, λίγο πιο δίπλα υπήρχε μια γυάλινη προθήκη που περιείχε κοχύλια, τα οποία ή ίδια «γυάλιζε όταν βαριόταν».

Ήταν γνωστό πως έπλενε τακτικά αυτά τα κοχύλια – μια απόδειξη της εμμονής της με την καθαριότητα που συχνά μπορούσε να δει κανείς από το πόσο τακτικά έπλενε με σαμπουάν και στέγνωνε με πιστολάκι το σκύλο της Ρόουλι.

Παρά την καταγωγή της, είχε μόνο μία ιδιοκτησία – και μάλιστα δώρο από έναν φίλο της.

Ο Κόλιν Τέναντ είχε αγοράσει ολόκληρο το νησί Μιστίκ και αργότερα έδωσε ένα μέρος της γης στην πριγκίπισσας Μαργαρίτα ως γαμήλιο δώρο. Αυτό εξόργισε τον τότε σύζυγό της Τόνι Άρμστρονγκ, γιατί το δώρο είχε προσφερθεί μόνο στην πριγκίπισσα και όχι και στους δύο.

Συχνά εξόργιζε αλλά και άφηνε άφωνους τους διάσημους.

Όταν ο λόρδος Κάρναβον της πρόσφερε ένα ποτήρι από το πολύτιμο Madeira του, δεν δίστασε να πει πως «έχει γεύση σαν βενζίνη».

Ήταν επίσης γνωστό, πως είχε μια πολύ περίεργη διαφωνία με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, με αποτέλεσμα μια σειρά από γεύματα που θα μπορούσε κανείς να τα πει και καταστροφικά. Τέλος, ακόμη και ο Μάρλον Μπράντο που ήθελε διακαώς να τη γνωρίσει, όταν τελικά αυτό συνέβη, έμεινε άφωνος από τη συμπεριφορά της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: bovary.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.