ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Palacio de Sal: Ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο από… αλάτι! (φωτό, βίντεο)

Palacio de Sal: Ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο από… αλάτι! (φωτό, βίντεο)

Δέκα χιλιάδες τόνοι αλατιού ήταν αρκετοί για να φτιαχτεί ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο. Το «παλάτι του αλατιού», ή «Palacio de Sal» όπως είναι γνωστό στην περιοχή Salar de Uyuni στη Βολιβία, έχει χτιστεί εξ ολοκλήρου από ένα εκατομμύριο τούβλα αλατιού 35 εκατοστών.

Η περιοχή Salar de Uyuni είναι η μεγαλύτερη πεδιάδα αλατιού στον κόσμο και το ξενοδοχείο αυτό δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα πολυτελή θέρετρα σε άλλα μέρη του κόσμου. Διαθέτει μπαρ, αίθουσα σάουνας, χαμάμ, λουτρά αλμυρού νερού όλα φτιαγμένα από… αλάτι!


Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να κατασκευαστεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα με τα ειδικά «αλμυρά» τούβλα!

Ο δημιουργός του 4.500 τετραγωνικών ποδιών συγκροτήματος Don Juan Quesada εμπνεύστηκε την ιδέα από το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, καθώς το αλάτι ήταν το μοναδικό υλικό που παρείχε η περιοχή για την κατασκευή του.


«Η εμπειρία είναι ανεπανάληπτη. Όλοι οι επισκέπτες μας μένουν έκπληκτοι και προσπαθούν να δοκιμάσουν τη γεύση των τοίχων ή των επίπλων για να διαπιστώσουν αν όντως είναι φτιαγμένα από αλάτι. Όπως λέει και το όνομα του ξενοδοχείου είναι σαν παλάτι. Ακόμη και οι πισίνα, τα τραπέζια και οι καρέκλες στο εστιατόριο και το γήπεδο γκολφ που διαθέτει έχουν φτιαχτεί από αλάτι» είπε ο Pedro Pablo Michel Rocha.


Το Palacio de Sal μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 48 άτομα στα δωμάτιά του και οι τιμές διανυκτέρευσης ξεκινούν από 105 ευρώ.


Κι αν σας λείπει το αλάτι από το φαγητό σας, όπως λέει και ο επισκέπτης, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σκύψετε και να πάρετε λίγο αλάτι από το… πάτωμα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.