ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Έρευνα: Για μερικούς τα ψώνια είναι όπως ο έρωτας 

Έρευνα: Για μερικούς τα ψώνια είναι όπως ο έρωτας 

Έρευνα έδειξε πως οι μερικοί άνθρωποι αισθάνονται «καταναλωτική ηδονή», την ώρα που φτάνουν στο ταμείο, συναίσθημα που μπορεί να συγκριθεί με το σεξ ή τα δευτερόλεπτα εκείνα που βιώνει ένας οδηγός της Formula 1 που τερματίζει πρώτος.

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν πρόσφατα τις φυσιολογικές επιδράσεις που έχουν οι αγορές στον ανθρώπινο εγκέφαλο, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι τα «εμπνευσμένη ψώνια» μπορεί να προσφέρουν στιγμές παρατεταμένης ευχαρίστησης συγκρίσιμες με αυτές που προκύπτουν από τη σεξουαλική επαφή.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία MyndPlay, η οποία κάνει μελέτες που χρησιμοποιούν ακουστικά ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG) για τη μέτρηση της ευχαρίστησης στα ηλεκτρικά σήματα του εγκεφάλου, αναφέρει πως υπάρχει σχέση μεταξύ αγορών και ευχαρίστησης, αποκαλύπτοντας κάποια πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα.
Οι ειδικοί προκειμένου να καταλήξουν σε πιο έγκυρα αποτελέσματα, χώρισαν τους «shopaholics» σε δύο ομάδες:

Στους «Inspired» και στους «Shop-y-cats».

Η πρώτη ομάδα αποτελούταν από εκείνους που αντλούν πραγματική ευχαρίστηση από τα ψώνια, ενώ η δεύτερη ομάδα αποτελούταν από αυτούς που ψωνίζουν, μόνο, για να νιώσουν ότι ανήκουν κάπου.

Οι ειδικοί ανέλυσαν τα εγκεφαλικά σημεία, εκείνα που είναι συνδεδεμένα με τη δημιουργία και την ευχαρίστηση.

Η έρευνα έδειξε πως οι «Inspired» αισθάνονται «καταναλωτική ηδονή», την ώρα που φτάνουν στο ταμείο, συναίσθημα που μπορεί να συγκριθεί με το σεξ ή τα δευτερόλεπτα εκείνα που βιώνει ένας οδηγός της Formula 1 που τερματίζει πρώτος.

Από την άλλη πλευρά, οι «Shop-y-cats» ευχαριστιούνται τα ψώνια αλλά σε μικρότερη ένταση από τους άλλους.

Η έρευνα έδειξε ότι περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε «Shop-y-cats» αισθάνθηκαν πίεση στο να βρουν κάτι, ενώ οι ίδιοι, κατά τη διάρκεια των αγορών, σημείωναν αυξημένη πνευματική κόπωση κατά 30% κάθε 10 λεπτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την άλλη πλευρά, οι «Inspired» αγοραστές παρουσίασαν μία διαφορετική πλευρά στο θέμα, αφού επέλεγαν να αγοράζουν μοναδικά πράγματα τα οποία πραγματικά ήθελαν, ως έκφραση της μοναδικότητάς τους και της προσωπικότητάς τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.