ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μαραθωνοδρόμος ετών… 110! – Οι επιστήμονες σκίζουν τα πτυχία τους (βίντεο)

Μαραθωνοδρόμος ετών… 110! – Οι επιστήμονες σκίζουν τα πτυχία τους (βίντεο)

Αυτή είναι η ιστορία του Dharampal Singh ο οποίος, σύμφωνα με όσα λέει, αλλά και τέσσερα περίπου επίσημα έγγραφα, είναι 119 ετών. Το πώς έχει καταφέρει να ζει τόσο θα ήταν από μόνο του ένα κατόρθωμα, αλλά υπάρχει κάτι που τον κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό.

Στον Dharampal Singh αρέσει πολύ το τρέξιμο και μάλιστα οι μεγάλες αποστάσεις. Σύμφωνα με τον Robert Young της Ομάδας Ερευνών Γεροντολογίας, μόνο 1.000 άνθρωποι έχει επαληθευτεί ότι ξεπέρασαν τα 110 έτη.

Αυτό είναι περίπου το 0,00001 τοις εκατό του σημερινού ανθρώπινου πληθυσμού. Από αυτούς τους ανθρώπους, μόνο το 10% είναι άνδρες. Από αυτούς τους άνδρες, 0 τοις εκατό θα μπορούσε να τρέξει ένα Μαραθώνιο. Η ομάδα της MEL Films ταξίδεψε στην Ινδία για να συναντήσει τον άνθρωπο-φαινόμενο και να αποκωδικοποιήσει τα αρχαία μυστικά της μακροζωίας του Dharam βλέποντάς τον να τρέχει στον Μαραθώνιο Hindustan.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.