Και όμως αληθινό: Στο Μονακό θα χτίσουν στην … θάλασσα! (φωτό, βίντεο)

Και όμως αληθινό: Στο Μονακό θα χτίσουν στην … θάλασσα! (φωτό, βίντεο)

Το μικροσκοπικό πριγκιπάτο του Μονακό έχει γίνει τόσο ελκυστικό για τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου, που ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ έδωσε το πράσινο φως για ένα υπεράκτιο έργο αστικής ανάπτυξης.

Ο πιο φιλόξενος φορολογικός παράδεισος στον κόσμο αντιμετωπίζει μια κρίση στις πολυτελείς ιδιοκτησίες, λόγω έλλειψης χώρου για τους 2.700 πολυεκατομμυριούχους που αναμένεται να εγκατασταθούν εκεί μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, αναφέρει η Guardian.

Το Μονακό έχει πληθυσμό περίπου 38.000 κατοίκους, εκ των οποίων μόνο το 20% είναι Μονεγάσκοι, σύμφωνα με τους Financial Times. Σχεδόν το 35% των κατοίκων του, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, εκατομμυριούχοι.

Η νέα οικολογική γειτονιά του Portier Cove προβλέπεται να προσθέσει 60.000 τετραγωνικά μέτρα στην επικράτεια του Μονακό, μήκους 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Στη γη αυτή θα μπορούν να κατασκευαστούν 120 πολυτελείς κατοικίες.

Μάλιστα, το τρέχον κόστος της ιδιοκτησίας στο Μονακό ανέρχεται στα 90.900 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και έρχεται δεύτερο μετά το Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με τον Έντουαρτ ντε Μαλέτ Μόργκαν, κτηματομεσίτη της λονδρέζικης φίρμας Knight Frank, η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση και η μεγάλη έλλειψη προσφοράς, έχουν εκτοξεύσει «στα ύψη» τις τιμές των ακινήτων στο Μονακό.

Το συγκεκριμένο έργο θεωρείται ζωτικής σημασίας για την συνεχιζόμενη ανάπτυξη του μικροσκοπικού κρατιδίου, καθώς όπως αναφέρει η Guardian πέρυσι δεν πουλήθηκε κανένα νεόδμητο διαμέρισμα, λόγω έλλειψης κατοικιών.

Τα προηγούμενα σχέδια για ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάπτυξης ακυρώθηκαν λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και λόγω των περιβαλλοντικών ανησυχιών. Τώρα, η Bouygues, η κατασκευαστική εταιρεία που συμμετέχει στο σχέδιο των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεσμεύεται πως δε θα προκληθεί καμία ζημιά στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με την εταιρεία, όλα τα σημαντικά θαλάσσια είδη έχουν μεταφερθεί σε τεχνητούς κοραλλιογενείς υφάλους που έχουν εκτυπωθεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή και έχουν ήδη εγκατασταθεί για να φιλοξενήσουν άγρια ζώα.

Το Μονακό είναι ο μικρότερος από τους φορολογικούς παραδείσους και δεν επιβάλλει φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, φόρο περιουσίας ή φόρο κεφαλαιούχων κερδών. Για να υποβάλλει κανείς αίτηση για διαμονή στο Μονακό, πρέπει να επιδείξει πως έχει κάπου να μείνει, να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στο Μονακό και να καταθέσει τουλάχιστον 500.000 ευρώ, ενώ πρέπει να μένει στο πριγκιπάτο για τουλάχιστον 6 μήνες το χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.