Η θαλαμηγός «Χριστίνα» του Αρ. Ωνάση μαγνητίζει στο Ναύπλιο και νοικιάζεται για… 470.000 ευρώ την εβδομάδα! (βίντεο)

Η θαλαμηγός «Χριστίνα» του Αρ. Ωνάση μαγνητίζει στο Ναύπλιο και νοικιάζεται για… 470.000 ευρώ την εβδομάδα! (βίντεο)

Η θρυλική θαλαμηγός «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση βρίσκεται στο Ναύπλιο και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον. Πρόκειται για μια θαλαμηγό, από την οποία έχουν περάσει ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Ουίστον Τσώρτσιλ, ο βασιλιάς Φαρούκ της Αιγύπτου, η Μέριλιν Μονρόε, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο πρίγκιπας Ρενιέ και η Γκρέις Κέλι.

Τη θαλαμηγό, μήκους 99 μέτρων, είχε αγοράσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης αντί 4 εκατ. δολαρίων το 1954. Κάνοντας πράξη το «να περιστοιχίζεσαι από σημαντικούς καλεσμένους, για να γίνεις και ο ίδιος σημαντικός» ο Αριστοτέλης Ωνάσης διοργανώνει πάνω στη «Χριστίνα» τα πιο θρυλικά πάρτι της εποχής, ενώ δεν παραλείπει να παίρνει μαζί του στις κρουαζιέρες του, κάποιους από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του πλανήτη.

Η βιβλιοθήκη της θαλαμηγού ήταν γεμάτη με έργα Ελλήνων κλασικών συγγραφέων, τα σκαμνιά του μπαρ ήταν καλυμμένα με δέρμα λευκής φάλαινας, ενώ ο πυθμένας της πισίνας υψωνόταν ως το επίπεδο του καταστρώματος και μετατρεπόταν σε πίστα χορού, διακοσμημένη με ψηφιδωτά που απεικόνιζαν σκηνές από την ελληνική μυθολογία. Για τον εαυτό του ο Ωνάσης είχε κρατήσει μια σουίτα τεσσάρων δωματίων, με μπανιέρα από μπλε μάρμαρο Σιένας, απομίμηση λουτρού από μινωικό ανάκτορο.

Τους τοίχους κάλυπταν βενετσιάνικοι καθρέπτες. Υπήρχαν άλλες εννέα σουίτες, που η καθεμιά είχε το όνομα ενός ελληνικού νησιού. Στην «Ιθάκη» έμεναν πάντα οι εκλεκτότεροι καλεσμένοι: ανάμεσά τους, η Γκρέτα Γκάρμπο, η Τζάκι Κένεντι, η Μαρία Κάλλας, ο Ουμπέρτο Ανιέλι της FIAT, ο Τζον-Πολ Γκετί και πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ. Φυσικά, στη θαλαμηγό του Ελληνα κροίσου πέρασαν κάποιες από τις καλύτερες στιγμές της κοινής ζωής μαζί τους οι γυναίκες που πέρασαν από το πλάι του.

Με τον θάνατό του το 1975, η ιδιοκτησία του γιοτ πέρασε στην κόρη του Χριστίνα, η οποία το δώρισε στο ελληνικό κράτος για να χρησιμοποιηθεί ως προεδρική θαλαμηγός. Μετονομάστηκε σε «Αργώ», όμως γρήγορα εγκαταλείφθηκε και παραδόθηκε στη φθορά. Το 1998 το αγόρασε ο Έλληνας εφοπλιστής Τζον Πολ Παπανικολάου. Επανέφερε το αρχικό όνομα «Christina O», ενώ ανακαίνισε το σκάφος από το 1999 μέχρι και το 2001, με το κόστος των εργασιών να ξεπερνά τα 50 εκατ. δολάρια.

Τον Ιούλιο του 2013, μετά τον θάνατο του Παπανικολάου, το 100 μέτρων πολυτελές γιοτ βγήκε ξανά στο σφυρί για 21 εκατομμύρια δολάρια. Αν και ακόμα δεν έχει βρει νέο ιδιοκτήτη, το σκάφος είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση για μόλις… 470.000 ευρώ την εβδομάδα. Σήμερα, η μεγαλοπρεπής θαλαμηγός μπορεί να φιλοξενήσει 66 άτομα (κι άλλα 35 άτομα πλήρωμα) στα 18 υπνοδωμάτιά της, ενώ διαθέτει προεδρική σουίτα, ελικοδρόμιο, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, σπα, μπαρ, κέντρο ομορφιάς και παιδότοπο. Η θαλαμηγός αναμένεται να αναχωρήσει το απόγευμα από το Ναύπλιο με προορισμό την Ύδρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.