ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Villa Sola Cabiati: Η εντυπωσιακή μεσαιωνική βίλα στη λίμνη Κόμο με κόστος διαμονής 5.000 ευρώ το βράδυ! (φωτό)

Villa Sola Cabiati: Η εντυπωσιακή μεσαιωνική βίλα στη λίμνη Κόμο με κόστος διαμονής 5.000 ευρώ το βράδυ! (φωτό)

Η Villa Sola Cabiati χρονολογείται από το 1500 και περιγράφεται ως ένας «ζωντανός θησαυρός» από έπιπλα αντίκες, πίνακες και έργα αναγεννησιακών ζωγράφων.

Οι φιλοξενούμενοι στη βίλα, θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι τους στην τσέπη, καθώς μία διανυκτέρευση κοστίζει 5.000 ευρώ, ενώ δε μπορούν να μείνουν λιγότερο από τρεις νύχτες.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι το διάστημα που θα μείνουν, θα νιώσουν σαν… αυτοκράτορες! Οι σουίτες αποπνέουν έναν αναγεννησιακό αέρα, ενώ οι ίδιοι θα έχουν τον προσωπικό τους σεφ και μπάτλερ.

Επίσης, η βίλα διαθέτει μία συλλογή ιστορικών αντικειμένων, που μπορούν να θαυμάσουν, όπως προσωπικά έπιπλα του Μέγα Ναπολέοντα, αλλά και το κρεβάτι, όπου κοιμόταν, ενώ το ιδιωτικό πάτωμα του μουσείου «κόβει» την ανάσα.

Το ίδιο συμβαίνει με την πολυτέλεια σε όλους τους εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους του οικήματος. Εξωτερικά, υπάρχει μία μεγάλη πισίνα (γίνεται ένα μαεστρικό πάντρεμα του παρελθόντος με το τεχνολογικό παρόν), τεράστιοι και καταπράσινοι κήποι, ενώ από κάθε γωνιά μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει τη θέα της λίμνης Κόμο.

Η Villa Sola Cabiati ήταν η θερινή κατοικία της οικογένειας, Serbelloni ενώ στην πρόσοψή της δεσπόζει επιβλητικό το οικόσημο και το ρητό που είναι χαραγμένο πάνω από την είσοδο, «villulae quietem», που σημαίνει «Η γαλήνη μιας μικρής βίλας». Και περιγράφει ακριβώς αυτό, αφού οι διαμένοντες σε αυτήν, απολαμβάνουν ημέρες και νύχτες απόλυτης ηρεμίας.

Η βίλα ανακαινίστηκε πρόσφατα και τώρα προσφέρεται στους επισκέπτες του Grand Hotel Tremezzo. Μάλιστα, η επαναλειτουργία του Villa Sola Cabiata αποτελεί μέρος ενός κύματος νέων ανοιγμάτων στη λίμνη Κόμο, όπου κλασικές ιδιωτικές με ιστορικό χαρακτήρα οικίες, μετατρέπονται σε πολυτελή μέρη για διαμονή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.