Τα έξι βήματα για να κερδίσετε τους γύρω σας

Τα έξι βήματα για να κερδίσετε τους γύρω σας

Ένας τέλειος τρόπος για να δείξτε στους άλλους πως είστε χαλαροί, άνετοι και ενδιαφέρεστε να τους γνωρίσετε ή να γίνετε καλύτεροι φίλοι έχει προταθεί από τον Arthur Wassmer στο βιβλίο του «Making Contact».

Προτείνει τη χρησιμοποίηση της λέξης Soften= Χαλαρώστε. Λέξη που σχηματίζεται από τα αρχικά των παρακάτω μη λεκτικών σημάτων:

Smile (χαμόγελο)

Open Posture (Aνοιχτή στάση)

Forward Lean (Kλίση προς τα εμπρός)

Touch (Άγγιγμα)

Eye Contact (Επαφή με το βλέμμα)

Nod (Κίνηση του κεφαλιού)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν μέχρι τώρα γενικά δεν ήσασταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί, οι παραπάνω soften τεχνικές μπορεί να σας φανούν υπερβολικές. Μια ασθενής μου που έκανε εξάσκηση στις τεχνικές αυτές μέσα σε δέκα λεπτά κατάφερε να ελέγχει αρκετά καλά τη συμπεριφορά της. Είναι μια συνηθισμένη αντίδραση των ανθρώπων που δεν έχουν εξασκηθεί. Οι τεχνικές soften μπορούν να σας βοηθήσουν όχι μόνο να εκφράζετε ένα συναίσθημα προς τα έξω αλλά και να το νιώθετε. Αυτή η ψυχολογική αρχή ονομάζεται αντιστροφή. Αυτό όμως που έχει σημασία για εσάς είναι το ότι αν, για παράδειγμα, χαμογελάτε για να γίνετε πιο συμπαθείς, θα αρχίσετε να αισθάνεστε και πιο χαρούμενοι μέσα σας» αναφέρει ο Wassmer στο βιβλίο του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.