ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το εξώφυλλο του περιοδικού Hustler που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις (φωτό)

Το εξώφυλλο του περιοδικού Hustler που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις (φωτό)

Με ένα εμπρηστικό εξώφυλλο κυκλοφόρησε το γνωστό περιοδικό Hustler στις ΗΠΑ προκαλώντας έντονες συζητήσεις και σπρώχνοντας για άλλη μια φορά τα όρια της ελευθερίας του λόγου και -σύμφωνα με ορισμένους- του καλού γούστου.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού, μοντέλο εμφανίζεται να χρησιμοποιεί την αμερικανική σημαία ως χιτζάμπ (μουσουλμανική μαντίλα που καλύπτει όλο το πρόσωπο εκτός από τα μάτια) και τη φράση «Πρώτα η ελευθερία» να κυριαρχεί στο εξώφυλλο. Μια λεπτομέρεια: στην άκρη της μαντίλας φαίνεται το γυμνό στήθος του μοντέλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το εξώφυλλο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο από υποστηρικτές του προέδρου Τραμπ, οι οποίοι θεωρούν ότι δείχνει έλλειψη σεβασμού στην αμερικανική σημαία, όσο και από πιο φιλελεύθερους σχολιαστές, οι οποίοι εκτιμούν ότι το γυμνό μοντέλο ουσιαστικά ακυρώνει το μήνυμα της χιτζάμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής του περιοδικού Λάρι Φλιντ έδωσε τεράστια δικαστική μάχη για το δικαίωμά του να παρουσιάζει γυμνό στο Hustler, υποστηρίζοντας ότι καλύπτεται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο στις ΗΠΑ δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, ενώ και στο παρελθόν το περιοδικό έχει κυκλοφορήσει με προκλητικά εξώφυλλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.