ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γαλλία: Μετά από γενική κατακραυγή οι οίκοι μόδας βάζουν στην «άκρη» τα ανορεξικά μοντέλα (βίντεο)

Γαλλία: Μετά από γενική κατακραυγή οι οίκοι μόδας βάζουν στην «άκρη» τα ανορεξικά μοντέλα (βίντεο)

Με τα σκάνδαλα να γίνονται όλο και πιο «ηχηρά» στην Γαλλική κοινωνία και… μοντέλα με ανορεξία και άλλες διαταραχές να βρίσκονται επί δεκαετίες στην «πρώτη γραμμή» των οίκων μόδας, πάρθηκε η απόφαση να θέσουν «δια παντός» εκτός πασαρέλας μοντέλα με υπερβολικά λίγα κιλά.

Μεταξύ άλλων, εταιρίες όπως η LVMH και η Kering, στις οποίες ανήκουν δεκάδες μάρκες, υπέγραψαν μια νέα σύμβαση που «διασφαλίζει την καλή κατάσταση των μοντέλων» και απαγορεύει επίσης την πρόσληψη μοντέλων κάτω των 16 ετών σε επιδείξεις μόδας ή φωτογραφήσεις που αφορούν σε ρούχα ενηλίκων.

Από τον περασμένο Μάιο ένας νέος νόμος στην Γαλλία θέτει ως προαπαιτούμενο τα μοντέλα να διαθέτουν πιστοποιητικό υγείας από γιατρό με σκοπό να περιορίσει τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα ανορεξίας, βουλιμίας και άλλων διατροφικών διαταραχών.

Εν όψει της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, οι δύο γαλλικοί κολοσσοί αποκάλυψαν ότι δεν θα συμπεριλάβουν στα σόου των οίκων που εκπροσωπούν μοντέλα που φορούν το αμερικανικό νούμερο «μηδέν» ή το γαλλικό «32» ή το «XXS» και θα χρησιμοποιήσουν γυναίκες από το νούμερο 34 και πάνω, ενώ αντιστοίχως οι άντρες θα ξεκινούν από το νούμερο 44.

Παράλληλα με τους περιορισμούς στην ηλικία και το μέγεθος, η σύμβαση αυτή μεταξύ των εταιριών περιέχει και άλλες προϋποθέσεις σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια των μοντέλων, όπως την απαγόρευση αλκοόλ σε όλους κάτω των 18 και την παρουσία ενός φύλακα ή κηδεμόνα όλες τις ώρες μαζί με κάποιο ανήλικο μοντέλο.

Αφορμή για την θεαματική αλλαγή στάσης των οίκων μόδας υπήρξε η γενική κατακραυγή κατά του Balenciaga, που ανήκει στην εταιρία Kering, ότι κατά την διάρκεια οντισιόν τον περασμένο Φεβρουάριο, οι υπεύθυνοι συμπεριφέρθηκαν στα μοντέλα με σαδισμό, αφήνοντάς τα να περιμένουν επί ώρες στο σκοτάδι, χωρίς νερό ή φαγητό. Παράλληλα πέρσι, το πρώην σούπερ μόντερ από την Γαλλία Victoire Dauxerre δημοσίευσε ένα βιβλίο όπου μιλά για τις πιέσεις που δέχθηκε να «χωρά» στο νούμερο 32, έτσι που έφτασε να τρέφεται με τρία μήλα την ημέρα.

Δείτε τα βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.