Θεσσαλονίκη: Μια εναλλακτική επίδειξη μόδας στήθηκε με ανακυκλώσιμα υλικά (φωτό)

Θεσσαλονίκη: Μια εναλλακτική επίδειξη μόδας στήθηκε με ανακυκλώσιμα υλικά (φωτό)

Μία Μέριλιν Μονρόε περπατά για λίγα λεπτά στην παραλία της Θεσσαλονίκης ντυμένη εναλλακτικά, με φόρεμα φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά. Ο Νέμο δεν κολύμπησε στα νερά του Θερμαϊκού, έκανε όμως τη βόλτα του μπροστά σε θεατές, μαζί με έναν λευκό κύκνο, εμπνευσμένο από την κινηματογραφική ταινία «Μαύρος Κύκνος». Τα πουλιά του Χίτσκοκ, από την άλλη, εμφανίστηκαν στις γνωστές Ομπρέλες της Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι το σκηνικό της πασαρέλας που διοργάνωσαν και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας», με δημιουργίες μόδας, εμπνευσμένες από τον κινηματογράφο και φτιαγμένες εξ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά.

Ενώπιον των «πιστών» επισκεπτών της παραλίας της Θεσσαλονίκης και με φόντο το ηλιοβασίλεμα, μοντέλα παρουσίασαν συνολικά 55 δημιουργίες ενδυμάτων, σε μία διαφορετική πασαρέλα, που τείνει να γίνει πλέον θεσμός, στο πιο πολυσύχναστο μέρος της Θεσσαλονίκης, τις Ομπρέλες Ζογγολόπουλου, στη Νέα Παραλία.



Πάνω από 30 δημιουργοί έφτιαξαν τα πιο ευφάνταστα και εντυπωσιακά ενδύματα, αποκλειστικά με υλικά σε αχρηστία, θέλοντας να προωθήσουν με τον δικό τους τρόπο την ιδέα της ανακύκλωσης. Το θέμα της φετινής πασαρέλας είναι ο κινηματογράφος και οι δημιουργοί είχαν άπειρα ερεθίσματα για να φτιάξουν ρούχα εμπνευσμένα από αγαπημένες ταινίες και ήρωες. Τα υλικά που χρησιμοποίησαν είναι εξίσου ευφάνταστα: ποπ κορν, μπομπίνες, πλαστικές σακούλες, φτερά, τσουβάλια, χαρτιά περιτυλίγματος, σίτες, κελύφη οστράκων, ιστιοπλοϊκά πανιά, φλοιούς από κορμούς δέντρων, διαφημιστικά έντυπα, εφημερίδες, μπαλόνια, καλαμάκια, σχοινιά, κώνους πλεκτικής μηχανής, καλώδια, λάμπες, κ.ά.

«Ως σύλλογος των Φίλων της Νέας Παραλίας θέλαμε να κάνουμε κάτι που να έχει σχέση με το περιβάλλον, αλλά όχι απαραίτητα την ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας, και η ιδέα ήταν να έχει σχέση με την ανακύκλωση. Και οι προηγούμενες πασαρέλες μόδας παρουσίαζαν δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Πρόδρομος Νικηφορίδης, από τον Σύλλογο των Φίλων της Νέας Παραλίας.



Οι δημιουργίες ενδυμάτων από ανακυκλώσιμα υλικά θα μεταφερθούν, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, σε ένα από τα γυάλινα περίπτερα που βρίσκονται πάνω στη Νέα Παραλία, προκειμένου να εκτεθούν στο κοινό. «Αυτό έγινε και τις προηγούμενες χρονιές και διαπιστώσαμε ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών να δουν από κοντά τις λεπτομέρειες κατασκευής και τα υλικά τους», ανέφερε ο κ. Νικηφορίδης.
Την εκδήλωση, που πλαισιώθηκε από μουσικά θέματα από τον κινηματογράφο, παρουσίασε ο Κωστής Ζαφειράκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ – Φωτογραφίες – Video: thestival.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.