ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Ευρωπαϊκή μόδα αλλάζει χάριν παγκοσμιοποίησης και Ισλάμ- Μοντέλα με… χιτζάμπ (φωτό)

Η Ευρωπαϊκή μόδα αλλάζει χάριν παγκοσμιοποίησης και Ισλάμ- Μοντέλα με… χιτζάμπ (φωτό)

Τη στιγμή, που το σύνολο της Ευρώπης γίνεται μάρτυρας μιας, καταφανώς, ατέλειωτης «εισβολής» εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στις πατρογονικές τους περιοχές, οι πολίτες βιώνουν μία συνεχιζόμενη προσπάθεια για τη φίμωση των παραδόσεων και των πατροπαράδοτων αξιών.

Ακολούθως, ακόμη και η ίδια η μόδα φαίνεται πως μεταβάλλει τα πρότυπά του, ελέω παγκοσμιοποίησης.

Ένα παράδειγμα, της ως άνω μεταβολής, αποτελεί και η μουσουλμάνα Halima Aden, η οποία έχει καταφέρει να ανέλθει στην κορυφή της παγκόσμιας μόδας χωρίς να αποχωρίζεται το χιτζάμπ της.

Ηδη έχει ανέβει στην πασαρέλα για τις μεγαλύτερες φίρμες και είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα με χιτζάμπ που έγινε εξώφυλλο στη Vogue.

Είναι η πρώτη Σομαλή που συμμετείχε σε διαγωνισμό ομορφιάς για τον τίτλο της Μις Μινεσότα, φορώντας πάντα το χιτζάμπ της. Η ίδια ισχυρίζεται ότι νιώθει περήφανη που εκπροσωπεί τις μουσουλμάνες γυναίκες στη μόδα. Θέλει να αλλάξει τα κλισέ για τις μουσουλμάνες, να πολεμήσει την… «ισλαμοφοβία» και να μεταδώσει ένα μήνυμα ανοχής, όπως λέει.

Απέκτησε γρήγορα παγκόσμια φήμη, υπέγραψε συμβόλαια με πολλούς σχεδιαστές και υπέγραψε για την IMG Models στην οποία έχουν πρόσβαση μόνο ισχυρά μοντέλα. Η Χαλίμα γεννήθηκε στο στρατόπεδο Kakuma της Κένυα, όπου κατέφυγε η οικογένειά της για να γλιτώσει από τον εμφύλιο στη Σομαλία. Σε ηλικία 6 ετών η μητέρα της πέρασε στις ΗΠΑ, με την αδελφή της και εγκαταστάθηκαν στη Μινεσότα. Εκεί έμαθε αγγλικά και πήγαινε στο δημόσιο σχολείο καθημερινά και στο κορανικό σχολείο το Σαββατοκύριακο.

Άρχισε να φοράει μαντήλα σε ηλικία 8 ετών, σε ηλικία 13 ετών πήρε την αμερικανική υπηκοότητα και αργότερα μπήκε στο τοπικό πανεπιστήμιο. Το 2016 συμμετείχε στον διαγωνισμό Μις Μινεσότα, με μαντήλα και μπουρκίνι και ήταν η πρώτη γυναίκα που εμφανιζόταν σε αυτόν τον διαγωνισμό ντυμένη έτσι.

Είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της πασαρέλας που υπέγραψε συμβόλαιο με μεγάλο πρακτορείο και το πρώτο μοντέλο που κάνει εξώφυλλα σε μεγάλα περιοδικά με μαντήλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.