Η πιο λαμπερή επίδειξη μόδας από την Μαρία, το «Μake a wish» και τον γνωστό σχεδιαστή Laskaris

Η πιο λαμπερή επίδειξη μόδας από την Μαρία, το «Μake a wish» και τον γνωστό σχεδιαστή Laskaris

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μας διδάσκουν πόσο αδύναμοι και “ατελείς” είμαστε εμείς που υποτίθεται πως τα έχουμε όλα και πόσο δυνατοί και τέλειοι είναι εκείνοι μέσα από την δική τους διαφορετικότητα.

Αυτό αποκτά πολλαπλή σημασία όταν αυτοί οι “αδύναμοι”, οι ” διαφορετικοί” είναι παιδιά και όταν η παραπάνω σπουδαία αλήθεια της ζωής απορρέει από την εκπλήρωση ευχής παιδιού μέσα από το “make a wish”.

Το sissysworld ήταν εκεί… και πληροφορηθήκαμε, καμία λάμψη από τις άλλες επιδείξεις δεν ήταν τόσο εκτυφλωτική όσο η λάμψη που έβγαινε από το αγνό χαμόγελο της Μαρίας, από την πραγματική της ευτυχία , από την δύναμη ψυχής της, από την δημιουργικότητά της , από την λαχτάρα της για ζωή και από την απόλυτη χαρά για την εκπλήρωση του ονείρου της!

Έφτασε λοιπόν η πολυπόθητη στιγμή για την Μαρία να ζήσει το όνειρο με τις πριγκίπισσες του παραμυθιού FROZEN, την Λίζα και την Αννα και να αποδείξει πως δεν ήταν απλά παραμύθι. Ήταν αληθινό, το ζούσε, το είχε δημιουργήσει, καταχειροκροτήθηκε γι αυτό, είχε συγκινήσει τον κόσμο που έβλεπε τις δημιουργίες της, είχε συγκινηθεί και η ίδια!

Και έτσι το κορίτσι που ήταν άθελα του στο περιθώριο και στην κοινωνική απομόνωση, έγινε ξαφνικά το επίκεντρο θαυμασμού και αγάπης και φαινόταν ακόμα πιο μαγική και πιο εκθαμβωτική από τις πριγκίπισσες που έντυνε με τα καλόγουστα ρούχα της! Έγινε η ίδια πριγκίπισσα της βραδιάς, πριγκίπισσα της καρδιάς μας, μας έδινε ένα μάθημα ζωής!

Στυλοβάτες της Μαρίας το γνωστό σωματείο “make a wish” (“Κάνε μια ευχή”), οι εθελοντές του και οι φίλοι του και ο εμπνευσμένος σχεδιαστής Laskaris, ο οποίος έδειξε εκτός από την καλαισθησία του, που είναι σε όλους μας γνωστή και μια άλλη πτυχή της προσωπικότητάς του: Αυτή της ευαισθησίας και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο!

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή: Η Μαρία έμαθε να αγωνίζεται από πολύ μικρή για τα αυτονόητα. Μετά από γενναία μάχη για τη ζωή της και έχοντας εξοικειωθεί με τα σημάδια του άνισου αυτού αγώνα αλλά και τα αδιάκριτα βλέμματα των συνανθρώπων της, συνέχισε να ονειρεύεται και να διψάει για ζωή. Όταν επικοινώνησε με την Αναστασία Μανιά και την Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Πρόεδρο και γενική διευθύντρια αντίστοιχα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), η Ευχή της ήταν μία και μοναδική: να σχεδιάσει τα φορέματα της Άννας και της Έλσας από την ταινία FROZEN.

Ο Οργανισμός άρχισε να ονειρεύεται μαζί με τη Μαρία και μαζί ξεκίνησαν ένα ταξίδι στο χώρο της μόδας με την καθοδήγηση του εμπνευσμένου σχεδιαστή LASKARIS. Η Μαρία με την οικογένειά της ταξίδεψε από την Μυτιλήνη δύο φορές, μία για να οριστικοποιηθούν τα σχέδια της μοναδικής αυτής κολεξιόν και μία ακόμη για να πρωταγωνιστήσει στην επίδειξη μόδας που έλαβε χώρα πρόσφατα στο Divani Acropolis με 200 και πλέον καλεσμένους.

Δέκα παραμυθένια φορέματα σε ένα ντεφιλέ με σκηνικό βγαλμένο σαν από την ταινία, ήταν το πλαίσιο εκπλήρωσης της ξεχωριστής αυτής Ευχής. Μουσική από την ταινία, χρώματα frozen να δημιουργούν την πιο ζεστή ατμόσφαιρα και το πιο όμορφο φινάλε: ο σχεδιαστής αγκαλιά με την νέα του… συνάδελφο να ευχαριστούν τον κόσμο για την ανταπόκρισή του. Η εκπλήρωση αυτής της Ευχής είναι ένα ακόμη παράδειγμα αλληλεγγύης πολλών εταιρειών και ατόμων.

Η Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Διευθύντρια του Οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), δήλωσε μετά την επίδειξη μόδας: «Κάποιες φορές όντως δεν υπάρχουν λόγια. Σήμερα η Μαρία έδωσε ένα μάθημα ζωής στον κόσμο, ο σχεδιαστής LASKARIS ένα μάθημα έμπνευσης και ανθρωπιάς και οι φίλοι του Οργανισμού ένα μάθημα αποδοχής. Σήμερα η Μαρία εισέπραξε μόνον βλέμματα θαυμασμού, εκτίμησης και αγάπης και όχι απορίας ή περιέργειας. Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην πραγμάτωση του ονείρου της.»

Λίγα λόγια για το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) (Εθνικής Αντιστάσεως 47, 17237, Δάφνη Τηλ. 210-9637660 & 7, [email protected] ): Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι παράρτημα του διεθνούς οργανισμού ‘Μake-A-Wish International’ και πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή μέσα από μεταμορφωτικές εμπειρίες που υλοποιεί γιαυτά.

Ο οργανισμός ασχολείται αποκλειστικά με το ψυχικό κόσμο του άρρωστου παιδιού και όχι με την ασθένειά του. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996 και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει τις Ευχές σε περισσότερα από 1.780 σοβαρά άρρωστα παιδιά, χαρίζοντας τους και πάλι πίστη πως τα όνειρα μπορούν να συμβούν, ακόμα και να γίνουν καλά! Μέσα από τη διαδικασία μιας ευχής, δημιουργούνται για το παιδί και την οικογένειά του αξέχαστες εμπειρίες, δυνατές αναμνήσεις και αναδεικνύεται η μοναδικότητά του με ένα σκοπό: να γεμίσει δύναμη, να πιστέψει στη ζωή και να την ξανακερδίσει!

Τελευταία έχει διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα ολικής ή μερικής υιοθεσίας των ευχών από τον απλό κόσμο και το πρόγραμμα αυτό έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση, δεδομένου ότι για να υιοθετηθεί κάποια ευχή ενός παιδιού δεν απαιτούνται μεγάλα χρηματικά ποσά. Αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει ευχές μπορεί να ζητήσει τον κατάλογο των ευχών από το σωματείο του make a wish.

Ο Οργανισμός Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ευχαριστεί την εταιρεία ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ για την υιοθεσία της Ευχής και τους συντελεστές της επίδειξης και πιο συγκεκριμένα τον κ. Λάσκαρη Βαλαβάνη και την ομάδα του Atelier Laskaris, το Ξενοδοχείο Divani Acropolis για τη φιλοξενία και το Απολλώνιον Bakery για το catering, τους Εμμανουήλ Κουτσουρέλη και Μάριο Κουτσουρέλη για τη σκηνοθεσία, τη σκηνογράφο Μαρία Καλαμαρά, τον Μake-up Αrtist κ. Μπέζα Κωνσταντίνο, τη Σχολή Κομμωτικής Διαμαντόπουλος για την επιμέλεια των μαλλιών και τις περούκες KDG Hair, το Πρακτορείο Cristi Models Agency, τις Disney Events, Evin Intzoglou και H+K Strategies για την τεχνική επιμέλεια, καθώς και τον Στάθη Σαμαντά για τα υποδήματα. Σημαντικότατη η συμβολή και των Aegean Air, Airotel, Avis, Allou Fun Park, Polis Park, Divani Caravel, Tudor Hall Restaurant, La Pasteria, Nice n Easy, Oroscopos Restaurant, Εστιατόριο Παπαδάκης, Star Taxi, Sattas Group, ViVa, CT Beauty μανικιούρ, Queen deluxe beauty bar, Ada’s little kitchen και Cotton Prince.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.