Βρετανία: «Σεξιστική» διαφήμιση ανδρικών παπουτσιών έχει προκαλέσει αντιδράσεις (βίντεο)

Βρετανία: «Σεξιστική» διαφήμιση ανδρικών παπουτσιών έχει προκαλέσει αντιδράσεις (βίντεο)

Η βρετανική εταιρεία ανδρικών παπουτσιών, η Goodwin Smith Shoes έχει προκαλέσει αντιδράσεις με την νέα διαφημιστική της καμπάνια.

Μάλιστα, η καμπάνια αυτή απαγορεύτηκε από την Advertising Standards Authority (ASA) επειδή όπως αναφέρει χαρακτηριστικά έχει «σεξουαλικούς υπαινιγμούς και είναι υποτιμητικό προς τις γυναίκες, και ως εκ τούτου πιθανόν προσβλητικό».

Η διαφημιστική καμπάνια δείχνει γυναίκες να φοράνε μόνο τα εσώρουχά τους και άνδρες να είναι με τα κοστούμια τους.

Η Goodwin Smith Shoes ανέφερε πως στόχος της διαφήμισης ήταν να δημιουργήσουν μια ανδρική φαντασίωση στην οποία οι άνδρες παρουσιάζονται με αυτοπεποίθηση και στυλ, και πως σε καμία περίπτωση η διαφήμιση «δεν είχε σκοπό να υποτιμήσει τις γυναίκες».

Οι σκηνές που θεωρήθηκαν προσβλητικές και σεξιστικές από την ASA ήταν αυτή όπου μια τόπλες ξανθιά γυναίκα κρύβει το στήθος της κρατώντας ένα ζευγάρι ανδρικά παπούτσια και εμφανίζεται από κάτω η φράση «fancy a pair» (θα θέλατε ένα ζευγάρι;) και ένα στιγμιότυπο με μια γυναίκα που είναι πεσμένη στα τέσσερα, έχοντας τα παπούτσια στην πλάτη της.

Δείτε το βίντεο:

Ενα από τα μοντέλα που συμμετείχαν στην διαφήμιση υπερασπίστηκε την καμπάνια μέσω twitter.

«Δεν ένιωσα να με υποτιμούν, διασκέδασα στο σετ και είμαι περήφανη που συμμετείχα σε αυτή την καμπάνια» έγραψε στο προφίλ της.

https://twitter.com/jasminejardot/status/930871142566580225

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.