ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ιαπωνία: Με στολές Αρμάνι οι μαθητές στο δημοτικού

Ιαπωνία: Με στολές Αρμάνι οι μαθητές στο δημοτικού

Να επιβάλει στους μαθητές του τη χρήση σχολικών στολών σχεδιασμένων από τον ιταλικό οίκο μόδας Αρμάνι αποφάσισε ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο στη περιοχή Γκίνζα του Τοκιο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Το Δημοτικό Σχολείο Ταϊμέι προγραμματίζει τη χρήση στολών για τους νεοεισερχόμενους μαθητές του. Η κάθε στολή στοιχίζει περισσότερα από 729 δολάρια (σχεδόν 596 ευρώ), περιλαμβανομένης της προαιρετικής αγοράς συνοδευτικών αξεσουάρ, δηλαδή είναι πάνω από τρεις φορές ακριβότερη από τη σημερινή, έγραψε η Huffington Post.

Τα κεντρικά γραφεία του οίκου μόδας στην Ιαπωνία, που βρίσκονται στην Γκίνζα, απέχουν 200 μέτρα από το σχολείο.

«Εξεπλάγην και διερωτήθηκα γιατί να επιλεγούν τόσο πολυτελείς, επώνυμες σχολικές στολές για ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο», είπε στην εφημερίδα μια μητέρα που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Ανησυχώ ότι τα παιδιά θα αποκτήσουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι κάτι ακριβό είναι καλό, ενώ κάτι φθηνό είναι κακό», είπε η ίδια, το παιδί της οποίας πρόκειται να ξεκινήσει να φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο τον Απρίλιο που αρχίζει η νέα σχολική χρονιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε επιστολή του προς τους γονείς τον Νοέμβριο, ο διευθυντής του σχολείου Τοσιτσούγκου Γουάντα ανέφερε ότι το Ταϊμέι είναι ορόσημο της πόλης και ότι η απόφαση για την επιβολή των στολών Αρμάνι έχει στόχο να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που να αρμόζει σε ένα τέτοιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, προσθέτει το δημοσίευμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.