Τηλεόραση: Αυτές είναι οι πιο συχνές βλάβες – Πώς να τις αντιμετωπίσετε

Ακόμη και τα καλύτερα μοντέλα μπορεί να εμφανίσουν πρόβλημα

Τηλεόραση: Αυτές είναι οι πιο συχνές βλάβες – Πώς να τις αντιμετωπίσετε

Τα καλά νέα είναι ότι για κάθε έξυπνο μοντέλο τηλεόρασης (και όχι μόνο), υπάρχουν και έξυπνες λύσεις, που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε εύκολα και γρήγορα τις πιο συχνές βλάβες, χωρίς να χρειαστούν ο ειδικός ή κάποιο εξειδικευμένο σέρβις.

Η τηλεόραση ανοίγει αλλά δεν υπάρχει εικόνα

Πολλές μπορεί να είναι οι αιτίες πίσω από το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ο πιο συχνός λόγος είναι ότι η τηλεόραση δεν έχει συνδεθεί σωστά. Μπορείτε να αλλάξετε το input της τηλεόρασης, πατώντας ένα κουμπί στο τηλεχειριστήριο σας με την ένδειξη «input», «source» ή «TV/Video».

Συνεχίστε να πατάτε το κουμπί για να περιηγηθείτε στις διαφορετικές εισόδους της τηλεόρασης μέχρι να επανέλθει η εικόνα.

Εάν η είσοδος είναι η σωστή κι εξακολουθείτε να μην έχετε εικόνα, βεβαιωθείτε ότι ο δορυφορικός δέκτης είναι ενεργοποιημένος και ότι οι καλωδιώσεις δεν έχουν χαλαρώσει γύρω από τις συνδέσεις.

Εάν δεν εμφανίζεται εκεί πρόβλημα, τότε μπορείτε να αποσυνδέσετε τον δέκτη και να τον συνδέσετε εκ νέου.

Εάν αυτό δεν επιλύσει το πρόβλημα, δοκιμάστε να μεταβείτε σε άλλη συσκευή.

Εάν έχετε εικόνα σε αυτήν, τότε είναι πιθανό να υπάρχει πρόβλημα με το σήμα της τηλεόρασης ή με τους δέκτες της και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή για σέρβις.

Το τηλεχειριστήριο δεν λειτουργεί

Υπάρχουν μερικά hack που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δείτε αν το πρόβλημα είναι με την τηλεόραση ή το τηλεχειριστήριο.

Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει εάν το τηλεχειριστήριο έχει καινούριες μπαταρίες και λειτουργικές, μιας και στον πανικό μας τείνουμε να ξεχνάμε ότι ο εξοπλισμός μας χρειάζεται και ανεφοδιασμό.

Αν πάλι δεν ανταποκρίνεται αλλά το λαμπάκι του ανάβει, τότε δοκιμάστε να το καθαρίσετε με ένα πανί, μιας και μπορεί να πιάσει σκόνη και ο αισθητήρας του να υπολειτουργεί ή και να μην “πιάνει” καθόλου.

Αν μετά από αυτά, διαπιστώσετε ότι και πάλι δεν λειτουργεί, τότε έχει έρθει η στιγμή να επιλέξετε ένα νέο τηλεκοντρόλ συμβατό με το μοντέλο σας.

Ο ήχος δεν ταιριάζει με την εικόνα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό, από το να βλέπουμε τον πρωταγωνιστή να μιλά αλλά να τον ακούμε δευτερόλεπτα μετά.

Αν δεν υπάρχει συγχρονισμός εικόνας και ήχου, μπορείτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις ήχου στην τηλεόραση και να δείτε τις λεπτομέρειες για την “καθυστέρηση ήχου”.

Αυτό θα πρέπει να επαναφέρει τον συγχρονισμό.

Βλέπω “γραμμές” στην οθόνη της

Αρχικά θέλετε να βεβαιωθείτε εάν οι “γραμμές” πρόκειται για φυσική ζημιά στην οθόνη ή εάν είναι εσωτερικές. Εάν μετακινούνται σε συνεχή ροή, πιθανότατα να οφείλεται σε ασθενές σήμα, που μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα στην κεραία της τηλεόρασης ή σε χαλαρότητα καλωδίων εσωτερικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα το διαπιστώσετε, αν μετακινήσετε την τηλεόραση ή την αφήσετε να κρυώσει και οι γραμμές εξαφανιστούν στιγμιαία. Αν όμως, είναι στατικές τότε είναι πιθανό να έχουν καεί κάποια pixel της οθόνης και τότε θα χρειαστεί αλλαγή του πάνελ της τηλεόρασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.