ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δ. Τσαμάκης: «Θα μπορούσε να γίνει διαγωνισμός για 6 άδειες εθνικής εμβέλειας»

Δ. Τσαμάκης: «Θα μπορούσε να γίνει διαγωνισμός για 6 άδειες εθνικής εμβέλειας»

«Με τα σημερινά δεδομένα θα μπορούσε να γίνει διαγωνισμός για 6 άδειες εθνικής εμβέλειας, ενώ μετά και την (τυπική) αποκοπή του μερίσματος 2 θα μπορούσε να γίνει συμπληρωματικός διαγωνισμός για επιπλέον άδειες με την εισαγωγή της τεχνολογίας DVB-T2» δηλώνει σε συνέντευξή ο καθηγητής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Δημήτρης Τσαμάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ στη συνέντευξή μιλάει επίσης για την ψηφιακή εποχή και τα δίκτυα νέας γενιάς, για τον ανταγωνισμό στο χώρο των τηλεπικοινωνιών καθώς και για το ρόλο (οργάνωση – λειτουργία) της Ανεξάρτητης Αρχής.

Ειδικότερα, εκτιμά πως μετά το πέρας των 26 μηνών ο πρώτος στόχος του ψηφιακού θεματολογίας, δηλαδή η πρόσβαση σε ταχύτητες άνω των 30 Mbps για το σύνολο (100%) του πληθυσμού, μπορεί να επιτευχθεί, ενώ η διείσδυση ταχυτήτων 100 Mbps στο 50% των νοικοκυριών, μπορεί να προσεγγιστεί ικανοποιητικά, αλλά ασφαλείς προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν ακόμη, δεδομένου ότι αυτό συμβαδίζει με το επίπεδο ανάπτυξης της κάθε χώρας.

«Είναι βέβαιο ότι η υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου θα μειώσει αισθητά τα ψηφιακά χάσματα και θα βελτιώσει την κατάταξη της χώρας μας στον ψηφιακό δείκτη DESI» αναφέρει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.