NBC: Αποφασισμένοι να μην καταβάλλουν την αποζημίωση των 30 εκατ. δολαρίων στον δημοσιογράφο Ματ Λάουερ

NBC: Αποφασισμένοι να μην καταβάλλουν την αποζημίωση των 30 εκατ. δολαρίων στον δημοσιογράφο Ματ Λάουερ

Δεν θα του δώσουν τίποτα για αποζημίωση!

Αποφασισμένοι να μην καταβάλλουν την αποζημίωση των 30 εκατ. δολαρίων στον δημοσιογράφο Ματ Λάουερ εμφανίζονται οι διευθυντές του τηλεοπτικού δικτύου NBC, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε εξαιτίας της σεξουαλικής συμπεριφοράς του τελευταίου και την απόλυσή του.

Ο πρόεδρος του NBC News Νόα Όπενχαϊμ, δήλωσε ότι ο Λάουερ δεν θα λάβει ούτε… πένα, διότι το συμβόλαιό του τερματίστηκε με δική του υπαιτιότητα. Ο Όπενχαϊμ πρόσθεσε ότι ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του επέμεινε στα ψέματά του για τη συξουαλική του συμπεριφορά μέχρι και την τελευταία στιγμή και ότι υπαναχώρησε μόνο όταν κατάλαβε ότι υπήρχαν αποδείξεις.

Ο πρόεδρος του NBC επεσήμανε επίσης ότι ο Λάουερ είχε μιλήσει με τον ιδιοκτήτη του καναλιού, Άντι Λακ και είχε ενημερωθεί για τα αποδεικτικά στοιχεία.
Το γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο, NBC, ανακοίνωσε την απόλυσή του, την Τετάρτη, έπειτα από καταγγελία υπαλλήλου, η οποία ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε «ακατάλληλη σεξουαλική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας».

Η δημοσιογράφος, Σαβάνα Γκούτρι προέβη σ’ αυτήν την ανακοίνωση στην εκπομπή «Today», όπου ο Λάυερ υπήρξε ο κεντρικός παρουσιαστής για δύο δεκαετίες και σύμφωνα με δημοσιεύματα αμειβόταν έναντι 25 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.
Ο πρόεδρος του NBC News, Άντριου Λακ, επισήμανε ότι ήταν η πρώτη καταγγελία που κατατέθηκε εναντίον του Λάουερ, κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο δίκτυο, αλλά παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «μας παρουσιάστηκαν και λόγοι να πιστεύουμε ότι αυτό δεν μπορεί να ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό».

Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Λάουερ είχε κατηγορηθεί και πριν 11 χρόνια για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά και μάλιστα η σύζυγός του Ανέτ Ροκ, δήλωσε ότι είχε υποβάλει αίτηση διαζυγίου τον Σεπτέμβριο του 2006. Τα έγγραφα αυτά βγήκαν στο φως το 2014. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, η σύζυγος του γνωστού δημοσιογράφου είχε αναφερθεί σε «σκληρή και απάνθρωπη» συμπεριφορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σύζυγος του Λάουερ υποστήριζε ότι ακόμα και στις πιο ασήμαντες αποφάσεις, ο γνωστός δημοσιογράφος αντιδρούσε με οργή και βαναυσότητα. Όταν υπέβαλε την αίτηση διαζυγίου, η Ανέτ ήταν έγκυος στο τρίτο παιδί του Λάουερ, το οποίο γεννήθηκε δύο μήνες μετά την έκδοσή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.